Drăguţanu cu JALBA ÎN PROŢAP că hackerii au atacat pagina web a băncii centrale la miezul nopţii

IMG_1840

Banca Naţională a Moldovei anunţă că pagina web a instituţiei financiare a fost ţinta unui atac cibernetic.

Pe data de 4 iunie 2015, la ora 23:30, resursele informatice ale Băncii Naționale a Moldovei au fost supuse unui atac cibernetic de tip DDoS (Distributed Denial of Service), care a blocat accesul la datele BNM disponibile în rețeaua internet.  Ca rezultat, pagina oficială a BNM a fost temporar indisponibilă. Nu s-au înregistrat pierderi sau coruperi de date gestionate de BNM.

BNM, susţine că împreună cu furnizorul serviciilor internet, a întreprins măsuri active pentru restabilirea conexiunii la internet și a accesului utilizatorilor la pagina sa oficială şi că în prezent pagina web a băncii centrale funcţionează normal.

BNM va investiga, împreună cu organele abilitate, sursele acestui atac cibernetic și va întreprinde măsuri suplimentare pentru prevenirea incidentelor similare pe viitor.

Atacurile cibernetice de tip DDoS constau în provocarea suprasolicitării site-urilor vizate cu cereri false de informații. Țintele unor asemenea atacuri sunt, de obicei, organizațiile guvernamentale și companiile comerciale mari.

You may also like

Comments are closed.

By