16 C
Chișinău
Thursday, April 22, 2021

Două incidente cu avioane militare în decurs de o zi în Rusia

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Două incidente în care au fost implicate avioane militare s-au produs joi în Rusia – un bombardier Su-34 (Fullback, în codificarea NATO) s-a răsturnat în timpul aterizării în regiunea Voronej, în apropiere de frontiera cu Ucraina, iar un avion MiG-29 (Fulcrum, în codificarea NATO) s-a prăbușit în zona poligonului Așuluk (regiunea Astrahan, sudul Rusiei), în timpul unui exercițiu, relatează agenția de presă Unian, citată de Agerpres.

Potrivit Ministerului Apărării rus, în timpul aterizării avionului de luptă Su-34 a explodat un pneu, iar avionul a ieșit de pe pistă și s-a răsturnat, relatează agenția ucraineană de presă. Versiunea prezentată de RIA Novosti este că, din cauza unei defecțiuni la sistemul de frânare, aparatul de zbor a derapat și a ieșit de pe pistă. Indiferent de cauze, avionul a fost grav avariat — are trenul de aterizare distrus, o aripă și fuselajul puternic afectate. În prezent, experți ai ministerului estimează prejudiciile. Conform informațiilor inițiale, nu s-au înregistrat victime și nici distrugeri la sol. Incidentul s-a produs pe aeroportul militar Buturlinovka. Acesta este primul incident în istoria aviației militare ruse cu implicarea acestui bombardier avansat cu dublă comandă.

În celălalt caz, un avion cu reacție MiG-29 s-a prăbușit în apropiere de Astrahan din cauza unor probleme tehnice, în timpul unui zbor efectuat în cadrul unor aplicații militare, potrivit datelor preliminare. ‘Avionul a explodat, a luat foc și a fost distrus’, au declarat pentru RIA Novosti surse din Ministerul Apărării rus. Piloții au reușit să se catapulteze, ambii fiind răniți.

Citând surse din cadrul structurilor de securitate, publicația LifeNews a relatat că, înainte de a se prăbuși, avionul de vânătoare MiG-29 a lansat două bombe de tipul P-50. Avionul decolase cu muniția completă la bord, conform acelorași surse. Dar, surse din cadrul Ministerului Apărării rus insistă că avionul nu avea muniție la bord.

La decizia conducerii armatei aerului a Rusiei, toate zborurile aparatelor de tip MiG-29 au fost suspendate până la stabilirea cauzelor prăbușirii avionului. În acest scop, a fost creată o comisie de anchetă ad-hoc.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img