Dodon: Vom discuta cu Usatîi despre crearea unor majorități în consiliile raionale

dodon greceanii

Socialiștii nu intenționează să creeze coaliții în teritoriu cu partidele oligarhice (PCRM, PLDM, PDM) și nici cu unioniștii lui Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă. Socialiștii nu vor examina drept viitor aliat nici partidul lui Iurie Leancă. Cu toate acestea sunt pregătiți pentru discuții cu alte partide, a spus Igor Dodon în cadrul unei conferințe de presă. Președintele PSRM a mai menționat că a stabilit un acord preliminar de colaborare cu liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi. În zilele următoare, socialiștii intenționează să înceapă discuții privind crearea unor majorități în consiliile raionale din țară.

„Am început discuțiile pentru a forma majorități în mai multe raioane și orașe, vor fi formate împreună cu consilierii locali aleși din partea „Partidului Nostru”, sunt și unii candidați independenți, inclusiv unii de la Partidul Comuniștilor care sunt gata să facă coaliție cu noi. Nu examinăm coaliții cu reprezentanții PD, PLDM, PL și cu Leancă”, a declarat Dodon.

Potrivit rezultatelor CEC, după prelucrarea a 100% din procesele verbale, Dorin Chirtoacă (PL) a acumulat 37,52 la sută, iar Zinaida Greceanîi (PSRM)- 35,68%.

În 15 orașe candidații PSRM nu au întrunit numărul necesar de voturi și vor merge în turul II.

You may also like

Comments are closed.

By