Deputatul Valeriu Munteanu cere demisia lui Gaburici și îl trimite la Procuratură să facă mărturisiri

gaburici

Deputatul PL Valeriu Munteanu îi sugerează premierului Chiril Gaburici două metode pentru a scăpa de ”chinul” în care a ajuns.

”Eu, în calitate de deputat, care de zeci de ori a ridicat problema studiilor false ale premierului Gaburici, îi sugerez doua căi de a scapa de „chinul” în care a ajuns și nu este nevoie să aștepte tocmai o lună în acest sens: 1. Să meargă singurel la Procuratură și să marturisească sincer (și cu un ochi la Codul Penal) cum a cumpărat diploma de BAC, mai ales că de mâine o sa fim din nou în post. 2. Să-și dea demisia la modul real, nu doar la modul probabil”, a declarat Munteanu.

Realitatea.md amintește că în seara zilei de azi, sâmbătă, prim-ministrul Chiril Gaburici a plasat pe pagina sa de pe Facebook o copie a unei scrisori adresară președintelui țării, Nicolae Timofti, și președintelui Parlamentului, Andrian Candu, în care solicită demisia conducerii Procuraturii Generale, a Băncii Naționale și a Comisiei Naționale a Pieței Financiare. Pentru acestă solicitare, Gaburici a înaintat și un termen limită de o lună de zile. În caz contrar cel care își va da demisia este chiar el, susține Chiril Gaburici.

La scurt timp după aceasta, în presă a apărut informația precum că premierul ar putea fi pus sub învinuire pentru fals și uz de acte acte false. Asta deoarece expertiza Ministerului Afacerilor Interne privind diploma de studii a lui Chiril Gaburici ar arăta că diploma acestuia este falsă.

Astfel, rezultă că semnătura directorului liceului unde ar fi învățat Chiril Gaburici, dar și ștampila instituției, sunt falsificate. De asemenea, expertul atestă că fișa cu tabelul din interiorul diplomei și coperta documentului aparțin unor acte diferite.

 sursa: realitatea.md

You may also like

Comments are closed.

By