Deputaţii jurişti AU RESPINS cererea DNA de urmărire penală a lui Victor Ponta

a

Comisia juridică a dat raport de respingere a cererii DNA de începere a urmăririi penale a lui Victor Ponta, după ce l-a audiat luni pe premier, timp de aproximativ cinci minute. Împotriva solicitării au votat 18 deputaţi, iar pentru au fost 7. La ieşirea de la audiere, prim-ministrul a spus că este absurdă acuzaţie de conflict de interese, dând exemplul procurorilor care şi-au luat cu ei angajaţii în momentul în care şi-au schimbat locul de muncă. ”Deciziile politice nu pot fi cenzurate de către un procuror”, a declarat, la finalul scurtei audieri, Victor Ponta, notează gândul.ro.

Deputaţii jurişti au respins cererea procurorilor de începere a urmăririi penale a lui Victor Ponta, după o dezbatere de aporximativ 40 de minute. Întrebat dacă premierul a reuşit să-i convingă pe deputaţii jurişti de nevinovăţie în doar cele cinci minute de audiere, vicepreşedintele comisiei juridice, pesedistul Ciprian Nica, a precizat, iritat, că membrii comisiei au consultat dosarul.

”Premierul şi-a susţinut cauza, dreptatea. Dar ce, a stat cinci minute, noi nu ne-am mai uitat după pe material? Atât am avut de declarat”, a spus, la final, Nica.

După ce a fost audiat în cadrul comisiei juridice, premierul Victor Ponta nu a avut prea multe cuvinte de declarat. De altfel, nici audierea sa în faţa deputaţilor jurişti nu a fost una foarte lungă, prim-ministrul stând în sala de şedinţă aproximativ cinci minute.

La final, Victor Ponta le-a declarat jurnaliştilor că le-a spus deputaţilor jurişti că deciziile politice nu pot fi cenzurate de un procuror, aceasta fiind părerea lui de juristm nu de deputat. Mai mult el a sugerat că este absurdă acuzaţia de conflict de interese, dând exemplu chiar procurorii care îşi păstrează angajaţii atunci când îşi schimbă locul de muncă.

Probele administrate au relevat faptul că Ponta Victor-Viorel a beneficiat, lunar, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, de sume de bani cuprinse între 7.900 lei şi 14.000 lei, în total 181.439,89 lei, în temeiul unei convenţii fictive de conlucrare profesională în domeniul juridic încheiată între SCA „Şova şi Asociaţii” reprezentată de Şova Dan-Coman şi Cabinetul de Avocat „Ponta Victor-Viorel” reprezentat de Ponta Victor-Viorel, iar în perioada noiembrie 2008 – iunie 2009 a beneficiat în mod gratuit de dreptul de folosinţă al autoturismului marca Mitsubishi Lancer Evo 10, achiziţionat de SCA „Şova şi Asociaţii” în sistem de leasing financiar de la Romstal Leasing (rate în valoare de aprox. 6.000 lei/lună), iar ulterior, în luna iunie 2009, de sumele de bani reprezentând avansul şi alte cheltuieli aferente contractului de leasing în momentul preluării acestuia de către Ponta Victor-Viorel, în total suma de 79.641,11 lei”, se arată într-un comunicat al DNA.

You may also like

Comments are closed.

By