DECLARAȚIA Blocului Electoral PPEM – Iurie Leancă

PPEM

Crearea coaliției minoritare sprijinită de PCRM și trădarea parcursului european au provocat un enorm potențial protestatar în societate. Oamenii de rând vor să schimbe cursul dezastruos al conducerii actuale, care împinge Moldova în prăpastie.

Percepem acțiunile de protest drept o reacție firească a populației, care nu acceptă ca Republica Moldova să rămână un stat captiv, ca investigarea furtului secolului din sectorul bancar să fie mimată de structurile controlate de clanurile politico-oligarhice. Cetățenii vor să vadă oameni onești, integri și competenți în guvernarea publică, pentru a întoarce statul poporului, pentru a impune dictatura legii şi a-i trage la răspundere pe toți cei corupți. Această coaliție este fără viitor și nu mai are dreptul la existență!

Totodată, Blocul Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă” dezaprobă comportamentul celor care, fie și involuntar, au încercat să diminueze potențialul protestatar din societate adresat împotriva coaliției de guvernare. Noi considerăm că cetățenilor trebuie să li se creeze condiții să poată protesta în mod pașnic,‎ atunci când vor să-și exprime nemulțumirea față de actul de guvernare.

În perspectiva alegerilor locale din 14 iunie, chemăm la mobilizarea tuturor cetățenilor, care va fi primul pas spre ruperea cercului vicios în care s-a pomenit întreaga societate și spre realizarea schimbărilor radicale la nivel național. Niciun vot partidelor discreditate și corupte!

You may also like

Comments are closed.

By