Cum comentează cea mai mare bancă SUPRAVEGHEREA SPECIALĂ a BNM

IMG_1844

Supravegherea specială a fost cauzată de situaţia instabilă, politică şi economică, din Republica Moldova şi, în mod special, de problemele cu care se confruntă în ultima perioada întregul sistem bancar autohton, spune serviciul de presă al „Moldova Agroindbank”.

Supravegherea specială, instituită de către BNM, va avea ca scop monitorizarea sporită a activităţii băncii, inclusiv a structurii acţionariatului băncii şi nu prezintă în nici un caz temei pentru periclitarea activităţii curente a celei mai profitabile şi mai sigure instituţii financiar-bancare din Republica Moldova. Accentuăm că banca activează în regim normal, depozitele clienţilor băncii sunt în siguranţă şi că lipsesc orice temeiuri pentru îngrijorări.

Comitetul de Conducere al „Moldova Agroindbabk”, fiind în drepturi depline de exercitare a guvernării băncii, consideră că întregul proces de supraveghere sporită al sistemului bancar, lansat de Banca Naţională a Moldovei, ar putea elimina, în viitorul apropiat, orice suspiciune privind modul netransparent de guvernare a afacerilor băncilor.

BNM a instituit, ieri, administrare specială la cele mai mari bănci, „Moldova Agroindbank”, „Moldindconbank” şi „Victoriabank”. Cele trei bănci deţin 60% din totalul pieţei bancare.

You may also like

Comments are closed.

By