Comuniștii sar în capul lui Chirtoacă: Le-a zădărnicit planurile de Ziua Rusiei

pcrm

Partidul Comuniștilor este indignat de acțiunile Primarului General și a conducerii Partidului Liberal care, potrivit PCRM, duc la „zădărnicirea sărbătoririi Zilei Rusiei în Municipiul Chișinău”. Potrivit PCRM, Dorin Chirtoacă a ordonat intenționat începerea lucrărilor de reparație a bd. Ștefan cel Mare cu câteva zile înainte de eveniment.

„În Republica Moldova de mai mulţi ani se sărbătoresc zilele Germaniei, Franţei, României și ale altor ţări, ceea ce constituie o practică bună şi contribuie la dezvoltarea şi aprofundarea relaţiilor bilaterale cu aceste state.

Noi condamnăm acţiunile liberalilor, considerăm că ele conduc la dezbinarea societăţii şi înrăutăţirea relaţiilor cu Federaţia Rusă.

PCRM cere asigurarea necondiţionată a sărbătoririi Zilei Rusiei de la conducerea Primăriei”, a declarat președintele fracțiunii parlamentare PCRM, Violeta Ivanov în cadrul unei conferințe de presă.

De menționat, că pentru 11 iunie, de Ziua Rusiei, comuniștii au planificat în Piața Marii Adunări Naționale un concert grandios la care au fost invitați mai mulți interpreți din Federația Rusă. Ieri, Primăria a anunțat că din 9 iunie încep lucrările de reparaţie capitală a bulevardului Ștefan cel Mare și Sfînt.

„În legătură cu executarea lucrărilor, Primăria municipiului Chişinău îşi rezervă dreptul ca acţiunile şi manifestările publice, în special cele de amploare, planificate în anumite zone centrale, inclusiv în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde urmează a fi demarate lucrări în cadrul proiectului de reabilitare a străzilor, să fie relocalizate în alte spaţii publice.

Astfel, aducem la cunoştinţă că manifestaţia prevăzută pentru data de 11 iunie a.c. urmează a fi transferată într-un alt loc, conform înţelegerilor cu care se va ajunge împreună cu organizatorul”, se spune într-un comunicat al Primăriei.

You may also like

Comments are closed.

By