Cine-l protejează pe Balan de la MAI?

image

Ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, implicat recent într-un scandal privind numirea în mod ilegal a domniei sale în funcția de rector al Academiei de Administrare Publică, se bucură de protecție din partea Secretarului General adjunct al Guvernului, Roman Cazan. Acesta din urmă este responsabil, mai mult neoficial decât oficial, inclusiv de coordonarea activităților legate de Ministerul de Interne și de el ar depinde, în mare măsură, soarta lui Balan la MAI.

Sursele noastre din cadrul Guvernului spun că inclusiv datorită acestui „aranjament”, lucrurile nu s-au mișcat din loc, iar Balan își continuă nestingherit activitatea la MAI, deși în mod normal ar trebui fie să plece singur, fie să fie demis.

Roman Cazan este o figură mai puțin cunoscută în rândul moldovenilor, poate pentru că nu a făcut suficiente „figuri” pentru Filat ca să nimerească în vizorul presei, fie că le-a ascuns bine, să nu se afle despre ele. Oricum, vorba ceea, „Не пойман, не вор”. Suspiciunile asupra lui Cazan vor plana atât timp, cât Balan va fi de neatins în fruntea MAI-ului.

Cert este că o simplă verificare pe motoarele de căutare îl prezintă pe Cazan ca fiind un om fără păcate și ar fi mare păcat ca Filat să-l strice și pe asta, așa cum a făcut-o anterior cu mulți alții. Comportamentul lui Cazan, care nu face nimic pentru a zdruncina fotoliul de sub fundul lui Balan, este cumva explicabil. Ajuns în serviciul lui Filat, trebuie să te supui și să urmezi “rugămințile”, altfel nimerești în dizgrație și pierzi și statutul. Doar că domnul Cazan ar trebui să învețe lecția colegilor săi, care au lucrat în serviciul lui Filat, iar astăzi unii mai norocoși se ascund prin Iași, în timp ce alții dau pe la procuratură mai des decât și-ar fi închipuit vreodată.

Reamintim că Procuratura Generală a remis prim-ministrului Republicii Moldova un document, din care reiese că ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, a fost numit ilegal în funcția de rector al Academiei de Administrare Publică, document publicat de Corneliu Gandrabur pe blogul său.

You may also like

Comments are closed.

By