Cinci automobile, căutate de Interpol, circulau pe drumurile din Moldova

Cinci automobile, aflate în căutare internaţională în cadrul ţărilor membre ale Organizației Internaţionale a Poliţiei Criminale INTERPOL au fost reținute în Moldova, în cadrul operațiunii „HIT 2 BLUE AMBER”. Automobilele depistate ca în căutare au fost reţinute pentru ca mai apoi să fie luate măsurile procedurale.

Acțiunile au avut drept scop depistarea mijloacelor de transport furate din Europa de Est, identificarea grupărilor criminale internaţionale implicate în infracţiunile legate de trafic ilicit de mijloace de transport și stabilirea rutelor de deplasare a acestora pe teritoriul statelor-membre ale SELEC.

Totodată, au fost depistate 5 autovehicule ca fiind radiate de la evidență din țara de înmatriculare (Lituania).

De către angajaţii Departamentului Poliţiei de Frontieră în zona de competenţă au fost notificate 8 cazuri de încălcare a legislaţiei frontaliere în domeniul traficului ilicit de vehicule. În acest context, au fost relevate 7 cazuri cu privire la deținerea de documente false şi 1 caz de încălcare a regulilor de exploatare a vehiculelor. De asemenea, polițiștii au depistat că 33 automobile aveau termenul de valabilitate a vinietei expirat.

Pe durata desfăşurării operaţiunii, au fost întocmite sesizări și procese verbale cu privire la contravenţie.

Operațiunea s-a desfășurat în perioada 1-3 iunie curent, sub egida SELEC (South East Law Enforcement Center)- Centrul Sud-Est European pentru Aplicarea Legii şi Europol. Astfel, de către angajaţii Inpectoratului General al Poliţiei (CCPI, INP, INI), Departamentul Poliţiei de Frontieră al MAI şi Serviciul Vamal al MF au fost formate echipaje mobile mixte pe teritoriul Republicii Moldova, cu scopul stopării, verificării şi reţinerii (la necesitate) a mijloacelor de transport introduce ilegal în țară.

You may also like

Comments are closed.

By