CHIȘINĂU-FRANKFURT // FILAT și ȚOPA v-au dus din nou de nas! DA…

miting DA5

Oamenii nu poartă nici o vină.

Mi-i milă de ei.

De toți cei care au fost aduși astăzi la Chișinău. ADUȘI Inclusiv de PLDM (video aici).

Zic că marea majoritate au fost aduși, pentru că chiar de la tribuna acțiunii organizate de Victor și Viorel Țopa cu ajutorul oamenilor lui Filat, prezentatorul Chiril Moțpan a spus așa: „știm că sunteți obosiți și veniți de departe.” Clar, nu? Asta să-și noteze acei care spun că Dorin Chirtoacă a pierdut astăzi voturi. Chirtoacă e un primar foarte prost, de asta pierde voturi, dar nu din cauza acțiunii de azi. Și asta pentru că oamenii aduși astăzi în PMAN de DA nu votează în Chișinău. Cel puțin cea mai pare parte dintre ei.

Și pentru că nu despre PL e articolul, închei cu asta despre liberali: La capitolul contra acțiune si sabotaj, chiar nu-i înțeleg pe cei din DA de ce se miră că un partid nu i-a oferit piața altui partid. E competiție, e campanie electorală, nu?

Nu am greșit nimic. DA, așa cum am anuntat anterior în articolele mele, a fost constituită pentru a fi transformată în partid politic paratrăsnet pentru Filat. Cel puțin acesta a fost scopul oamenilor ȚOPILOR. Și le-a reușit. Au anunțat-o chiar astăzi, prin gura lui Valentin Dolganiuc. Fost PPCD-ist. Ca și Năstașii. Ca și Aramă. O aripă ȚOPȚOPCEDISTĂ, racolată care vrea din nou la putere.

Ce poate fi mai frumos pentru Republica Moldova decât niște trădători trecuți prin rebranding prin Frankfurt-uri pe Main-uri, care urmează să-l satisfacă cu gura pe Filat (vorba multstimatului telemăscărici Cheianu)?

Mi-i milă de acei care manipulează în interesul unor trădători fără ca măcar să-și dea seama că o fac. Sper că măcar sunt plătiți bine.

Nu vreau să spun prea multe despre numărul protestatarilor, pentru că nu dețin informații exacte. Puteți însă să încercați să-i numărați voi. Iată un video filmat corect, nu focusat doar pe grupuri ca să apară mai bine la JurnalTV-ul procurat de Filat la Frankfurt.

Unii văd zeci de mii, eu văd câteva mii. Cine are dreptate decideți voi. Cert este un singur lucru – dacă data trecută, potrivit celor care lucrează cu gura la Jurnal (vorba multrespectabilului Cheianu) au fost pe puțin 50 de mii de persoane, atunci astăzi prestatorii orali anunță mai temperat doar zeci de mii…

Cert este că din acei prezenți, o bună parte au fost unioniștii aduși de PNL. Unioniști care au fost rugați în timpul mitingului să renunțe la sensul vieții lor – UNIREA. De la tribună li s-a cerut să fie date jos toate steagurile tricolore! Știți de ce? Pentru că un partid (DA va fi partid, nu uitați) ajuns în buzunarul lui Filat după vizita la Frankfurt, nu are cum să fie unionist. Ce a pierdut el în România, Țară trădată de el ? Poate pe Băsescu pe care l-a trădat făcând alianță cu PCRM ? Cred că e clar de ce mesajul unionist nu are ce căuta în noul partid gestionat de FILAT prin ȚOPONĂSTAȘI. Asta bucură, or data viitoare vor fi și mai puțini oameni la protestul filoțop.

Mi-e milă și de unioniști pentru că au fost prea naivi.

Să revin însă la organizatori. Pentru că și de unii dintre ei mi-i milă, pentru că au crezut că de data asta chiar e pe bune și nu-i folosește nimeni. Mă refer la unii jurnaliști și analiști din componența conducerii DA. Deși e posibil că greșesc și au mers conștient la combinația lui FILAT și ȚOPA. Dacă au făcut-o conștient la bătrânețe, atunci mi-e milă și mai tare.

Cel mai milă îmi este însă de oamenii care cred în slugoii lui Filat. Oameni care până mai ieri mă convingeau că jurnalul nu a fost vândut, iar acum nu neagă. Oameni care până mai ieri îmi spuneau că aberez când spun că DA se va transforma în partid, iar azi au avut plăcerea să afle chiar din gura organizatorilor acest lucru. Oameni care atacă presa ce face dezvăluiri despre găinăriile unora din DA, fiind conduși în această luptă cu presa chiar de un oarecare Năstase, cenzor și bădăran de meserie, erou al acestui filmuleț:

Mi-i milă și de oamenii care uită ce le-a făcut echipa lui Roșca în aprilie 2005. Echipă care se regăsește acum în fruntea DA.
Mi-i milă de oamenii care au uitat de 7 aprilie și personajele dubioase care au provocat acele violențe, personaje care se învârt atent și toarnă gaz pe foc cică fără să se implice direct. Cu cine ? Cu ăștia vreți să întoarceți miliardul? Succes! Eu prefer ca DNA să treacă Prutul! Iar Filat nu și-o dorește și anume de asta vă ține pe voi în piață ca să coborâți drapelele unioniste jos! Și nici măcar să nu încercați să visați Unirea! Vi se insuflă că Unirea încurcă la căutarea MILIARDULUI!

Morari_miliardul

Mi-i milă că suntem din nou mințiți. Vreți să vedeți dacă e așa sau nu, trebuie să le cereți ceea ce am cerut și noi, echipa Moldova24 în acest filmuleț:

Gabriel Călin,
Moldova24

You may also like

Comments are closed.

By