Chirtoacă și comuniștii așa și nu s-au înțeles. Concertul dedicat Zilei Rusiei – în alt loc, fără autorizația Primăriei

bd stefan cel mare

Comuniștii vor sărbători Ziua Rusiei de capul lor. Cel puțin, asta reiese din acțiunile PCRM și deciziile Primăriei. Astăzi, fracţiunea PCRM din Consiliul municipal Chişinău a solicitat convocarea de urgență a consiliului pentru a discuta despre locul desfășurării concertului dedicat Zilei Federației Ruse. Solicitarea vine după ce Primăria a decis să transfere manifestația din PMAN în altă parte, în legătură cu începerea lucrărilor de reparație a bd. Ștefan cel Mare, din data de 9 iunie. PCRM și reprezentanții Primăriei urmau să decidă asupra noii locații. Înțelegerile, însă, se pare că au eșuat.

Astăzi, comuniștii au anunțat că vor organiza concertul în scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului”, în baza unui acord semnat cu Mitropolia Moldovei. De cealaltă parte, Primăria capitalei susține că PCRM nu are autorizație pentru a petrece manifestația lângă Catedrală.

”Primăria municipiului Chişinău nu a emis nicio dispoziţie privind desfăşurarea unei întruniri în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” şi nu a autorizat această manifestare publică. În legătură cu executarea lucrărilor de reparaţie în Piaţa Marii Adunări Naţionale, Primăria municipiului Chişinău a propus organizatorilor concertului desfăşurarea acţiunii în alte spaţii publice şi anume: în Scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” sau în Scuarul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Organizarea concertului în Scuarul Catedralei doar în baza acordului Mitropoliei Moldovei contravine legislaţiei în vigoare, or, administraţia publică locală, conform legii, este unica autoritate care emite acte normative privind desfăşurarea întrunirilor publice”, se spune într-un comunicat al Primăriei Chișinău.

„În context, ne exprimăm speranţa că, în final, organizatorul concertului din seara zilei de 11 iunie se va conforma solicitărilor legale ale administraţiei locale a municipiului Chişinău şi vor organiza întrunirea în unul din spaţiile oferite, pentru ca serviciile responsabile să poată asigura buna desfăşurare a acţiunii”.

Concertul urmează să aibă loc la ora 19:30.

Dispoziția 463-d ”Cu privire la desfășurarea unei întruniri în municipiul Chișinău de către Societatea Științifico-Culturală ”Prietenii Rusiei în Moldova”

Scrisoare -adresare către Mitropolie

You may also like

Comments are closed.

By