Chirtoacă A SCUIPAT în sufletele a 10 mii de familii, oferind cadouri “de adio”

chirtoaca

În cadrul dezbaterilor electorale la PRO TV, candidatul Partidului Nostru la funcţia de Primar General al capitalei, Ilian Cașu a precizat că actualul primar, Dorin Chirtoacă a întrecut orice limită, oferind locuinţe la pachet la sfârşit de mandat.

“Acţiunile actualului primar întotdeauna au trezit, cel puţin, nedumerire din partea locuitorilor municipiului. De această dată, el a întrecut orice limite. Spre finalul carierei sale de primar al capitalei, el a “dăruit” la trei funcţionari din primărie câte un apartament”, a specificat Caşu.

“Între timp, la ziua de azi există în jur de 10 mii de familii care stau în rând pentru a primi locuinţe sociale. Nu aş fi fost împotrivă, dacă aceste apartamente ar fi fost oferite celor care toată viaţa au muncit pentru dezvoltarea Chişinăului, ca de exemplu unor angajate de la Parcul de troleibuze, dar să faci un astfel de cadou colegilor din primărie – este revoltător”, a declarat Caşu, potrivit ru1.md.

casu

Amintim că Partidul Comuniștilor l-a acuzat pe primar că, la final de mandat, a repartizat, ilegal, apartamente unor angajați din cadrul primăriei. Dispozițiile emise de Dorin Chirtoacă a stârnit un val de nemulțumiri în societate. Oamenii s-au arătați indignați de faptul că așteaptă cu anii rândul la apartamente.

La rândul său, Primăria a explicat că dispoziţiile nr. 364-d din 13.05.2015, 365-d din 13.05.2015, 366-d din 13.05.2015 şi 367-d din 13.05.2015, emise de primarul general al municipiului Chişinău, au fost elaborate şi emise în conformitate cu Legea privind administraţia publică locală şi Codul cu privire la locuinţe, nr. 2718-X din 03.06.1983.

”Legea prevede că încăperile de locuit se acordă cetăţenilor care se află la evidenţă şi au nevoie de îmbunătăţirea condiţiilor de locuit, potrivit ordinii stabilite în liste, ţinându-se seama de data luării la evidenţă şi în dependenţă de mărimea spaţiului locativ dat în exploatare şi eliberat în centrul populat respectiv.

Ordinea de succesiune pentru cetăţenii luaţi la evidenţă la locul de muncă se stabileşte de către administraţie împreună cu comitetul sindical al instituţiei. Încăperile de locuit în casele fondului obştesc de locuinţe se acordă cetăţenilor pe baza hotărârii comune a organului organizaţiei respective şi a comitetului sindical. Prin urmare, decizia de repartizare a spaţiului locativ unor angajaţi ai Primăriei municipiului Chişinău a fost luată conform proceselor-verbale nr. 1 din 24.02.2015 şi şi nr. 2 din 25.03.2015 al Comitetului sindical al organizaţiei sindicale primare”.

NOTĂ:

1. Angela Lubaş este angajata Primăriei municipiului Chişinău începând cu luna martie 2001, în calitate de specialist principal. Nu dispune de spaţiu locativ. Are 2 copii. Este atestată cu nr. 3 în lista personalului ce este luat la evidenţă pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai din cadrul instituţiei. I-a fost repartizat un apartament cu 3 camere.

2. Elena Enachi activează în cadrul Primăriei Chişinău în calitate de şef de secţie. Nu dispune de spaţiu locativ, iar din 05.10.2005 este luată la evidenţă pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai, fiind atestată cu nr. 5 în această listă.

3. Anastasia Eni activează în cadrul Primăriei Chişinău în calitate de specialist principal. Începând cu data de 28.09.1998 a fost trecută în lista persoanelor ce necesită îmbunătăţirea condiţiilor locative. I-a fost repartizat un apartament cu 3 camere, în schimbul apartamentului cu 3 camere dintr-un bloc de tip-cămin.

4. Reveca Popova este atestată în lista personalului ce este luat la evidenţă pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai din cadrul instituţiei începând cu 28.01.1999. I-a fost repartizat apartamentul eliberat de Anastasia Eni, cu 3 camere, din str. Maria Dragan, 30/1.

You may also like

Comments are closed.

By