Chetraru şi Gaburici au BĂTUT PALMA să mai facă o unitate de combatere a corupţiei. Va LUPTA cu GRANZII, care iau mită mai mare de 1 mil. de lei

a

În cadrul Centrului Naţional Anticorupţie urmează să mai fie creată o unitate de combatere a corupţiei, care se va ocupa de persoanele cu funcţii înalte de răspundere.

„Am convenit cu dl, Viorel Chetraru ca în cadrul CNA să fie creată o unitate de combatere a corupţiei la nivel înalt. Este o iniţiativă pe care am lansat-o de ceva vreme şi care vizează funcţionarii implicaţi în acte de corupţie mai mari de 1 mil. de lei”, a declarat premierul Chiril Gaburici după şedinţa operativă avută cu şeful CNA, Viorel Chetraru.

Potrivit şefului CNA, necesitatea creării unităţii speciale de combatere a corupţiei este justificată prin faptul că ofiţerii de la centru au foarte multe cazuri de corupţie şi acordă o mai puţină atenţie. „În cinci luni ale acestui an au fost documentate 1133 de cazuri, iar fiecărui ofiţer îi revin 30 de cazuri, ceea ce nu oferă focusarea specializată”.

„Această unitate se va ocupa şi cu recuperarea bunurilor de care a fost prejudiciat statul. Anterior existau şi mai multe bariere legislative care ne împiedicau să desfăşurăm o muncă mai ofensivă”, a conchis Chetraru.

You may also like

Comments are closed.

By