CEC: Scrutinul din satul Topala, declarat NUL. Pe 28 iunie – alegeri repetate

alegeri

Comisia Electorală Centrală a declarat nule alegerile locale generale din 14 iunie 2015 în satul Topala, raionul Cimișlia. Decizia Comisiei a fost luată, astăzi, în baza hotărîrii judecătoriei Cimișlia care a constatat nulitatea alegerilor desfășurate pe 14 iunie curent în circumscripția electorală sătească Topala, raionul Cimișlia, ca urmare a devastării secției de votare din această localitate. În acest context, CEC a stabilit pentru data de 28 iunie curent desfășurarea votării repetate pentru alegerea primarului satului Topala, raionul Cimișlia, a Consiliului sătesc Topala și a Consiliului raional Cimișlia.

Votarea repetată se va efectua pe baza acelorași liste electorale, cu aceleași candidaturi și cu participarea acelorași consilii și birouri electorale.

Amintim că pe 14 iunie, în timpul alegerilor câțiva săteni s-au luat la bătaie chiar în secția de votare. Aceștia au spart urnele de vot și au rupt buletine, fiind revoltați de faptul că la secția de votare respectivă erau aduși alegători, cu autobuzul, din alte localități.

Pe marginea acestui caz, cinci persoane au fost reținute pentru 72 de ore.

topala

topala.png6

topala.png8

sursa foto: publika.md

You may also like

Comments are closed.

By