Cea mai mare bancă A LUAT JUMĂTATE DIN PROFITUL sistemului bancar

IMG_1844

Profitul din sistemul bancar se apropie cu paşi repezi de jumătate de miliard de lei. În cinci luni câştigurile băncilor s-au majorat cu peste un sfert, potrivit datelor Băncii Naţionale a Moldovei.

Top trei cele mai profitabile bănci a rămas neschimbat în cinci luni ale anului 2015. Astfel, Moldova Agroindbank a adunat un câştig de 210,1 mil. de lei cu 17% mai mult faţă de cinci luni ale anului 2014, Moldindconbank – 117 mil. de lei , iar Victoriabank – 85,6 mil. lei.

La o distanţă mică faţă de Victoriabank este Mobiasbancă, profitul căreia a fost de 72,4 mil. lei. La celelalte bănci profitul a fost mai modest şi nu a depăşit 22 mil. de lei. Cele mai mare fiind înregistrat de Eximbank – 21,8 mil. lei.

Veniturile din dobânzi constituie grosul profitului pentru băncile moldoveneşti şi au însumat 2,1 mililiarde de lei, iar cele din taxe şi comisioane – 402 mil. de lei.

O situaţie gravă se menţine la băncile devalizate şi intrate sub administrarea specială a Băncii Naţionale a Moldovei la sfârşitul anului trecut. La Banca de Economii, pierderile au însumat 158 mil. de lei, la Unibank 16,6 mil. lei, în timp ce Banca Socială a înregistrat un profit modest de 1,6 mil. lei.

You may also like

Comments are closed.

By