7 C
Chișinău
Thursday, April 15, 2021

Ce spun orheienii despre noul primar

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

În general, alegătorii nu au fost prea unanimi la alegerile locale din 14 iunie. Acest lucru este demonstrat de faptul că în multe localități se va desfășura și al doilea tur de scrutin deoarece niciun candidat nu a acumulat majoritatea voturilor necesare pentru a învinge din prima etapă. Dar în unele localități situația a fost diferită. Orheiul este unul din aceste cazuri.

Cunoscutul om de afaceri Ilan Șor a devenit primar al Orheiului din prima tentativă: pentru el au votat aproape 62% din locuitorii orașului care s-au prezentat la alegeri. În contextul situației generale pe țară aceste cifre par pur și simplu astronomice. Am decis să mergem la Orhei ca să aflăm de la locuitori ce părere au despre noul primar și care este motivul acestei unități de opinie, scrie kp.md.

Orașul are nevoie de schimbări radical

Majoritatea locuitorilor Orheiului au mers în acest an la alegeri cu speranța nu doar că se vor alege cu promisiuni frumoase, dar cu fapte concrete.

”Eu cred că este timpul deja să schimbăm totul în orașul nostru. Avem nevoie de un alt primar. Avem nevoie de un primar tânăr, energic, care să aducă ceva nou în orașul nostru, să atragă investitori care să ne ajute, pentru că altfel nu vom putea schimba nimic”, și-a împărtășit opiniile Galina.

După cum consideră mulți, pentru acțiuni concrete este necesară nu doar dorința, dar și forțe și mijloace: dar cine le are dacă nu cel mai tânăr candidat? Anume acesta pentru majoritatea locuitorilor a devenit Ilan Șor.
”Noi sperăm că vor fi deschise noi întreprinderi, vor fi create noi locuri de muncă, terenuri de joacă pentru copii. Ar putea fi deschis și un cinematograf pentru ca oamenii să poată merge undeva să se relaxeze. Ar putea fi amenajată o zonă de odihnă, să fie restaurate parcurile. Sperăm că le va reuși pe toate. Are multe forțe, este tânăr și energic”, susține Tatiana.

Transformările la Orhei au început încă înainte de rezultatele alegerilor

Nu toți alegătorii au contat doar pe vârsta tânără a candidatului. Mulți locuitori au povestit că orașul s-a schimbat simțitor încă până atunci când a devenit primar.

”Sunt sigur că Ilan Șor este cel care va face orașul nostru frumos. Deoarece acesta este omul care în doar trei săptămâni pe parcursul campaniei electorale a făcut mult pentru orășeni și pentru oraș. După ce va prelua oficial mandatul sunt practic sigur că orașul nostru se va schimba cardinal și doar în context pozitiv”, consideră Vasile.

Unii au comentat victoria lui Ilan Șor și mai radical, considerând că aceste alegeri vor deveni un punct de cotitură în istoria modernă a orașului.

”Sunt foarte mulțumit de rezultatele alegerilor. De când mă țin minte acesta este primul primar care a primit 62% din voturi din primul tur. Noi cândva am votat pentru independență. Eu înțeleg când 5 ani este rău, 10 ani rău, la urma urmei 15. .. dar au trecut 25 de ani, iar la noi pe zi ce trece e mai rău. Cred că oamenii au obosit și vor schimbări mari”, a spus Alexandru. ”Dacă nu pentru noi, atunci pentru copii și nepoți. Eu cred că această persoană poate aduce beneficii orașului nostru și va ajuta locuitorii să se simtă confortabil. În primul rând – să se simtă oameni”.

Astăzi mulți locuitori ai Orheiului comentează foarte negativ informația difuzată de unele instituții de presă de la Chișinău care încearcă să îi învețe pe orheieni ce trebuie să facă când în fruntea localității lor a ajuns Ilan Șor.

”Să mă scuzați dar eu la delirările analiștilor din capitală am un singur răspuns: în 3 săptămâni am văzut atâtea atâtea schimbări spre bine la Orhei cât nu au fost în 25 de ani! Să-și facă ordine mai întâi la Chișinău, iar mai apoi să ne dea sfaturi. Noi ne vom descurca singuri, de aceea și am votat pentru Ilan Șor, dar nu pentru marionetele de partid sau de la Chișinău”, își exprimă opinia Oleg, de 27 de ani.

Autor: kp.md / sursa: hotnews.md
- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img