Câțiva moldoveni scurși de 14 milioane de lei. Doi afaceriști i-au dus de nas

teren_agricol

Procurorii au obţinut o sentinţă de condamnare în cazul a doi afacerişti care au însuşit ilegal peste 14 milioane de lei.

Potrivit materialelor dosarului, în intervalul anilor 2006–2008, sub pretextul dezvoltării unei afaceri cu terenuri agricole, inculpaţii au însuşit ilegal de la 7 persoane peste 14 milioane lei, bani pe care aceştia urmau să-i investească în terenuri pe care să le vândă ulterior la un preţ mai avantajos. Afaceriştii, însă au însuşit banii şi au dispărut.

În februarie 2010, inculpaţii au fost achitaţi de către instanţa de fond, pe motiv că faptele acestora nu întruneau elementele infracţiunii, procurorii însă au considerat soluţia instanţei ilegală şi au contestat-o. Curtea de Apel Chişinău a respins apelul procurorului ca nefondat, iar procurorii au contestat şi această decizie. Drept rezultat, Curtea Supremă de Justiţie a admis recursul declarat de procurori şi a dispus rejudecarea cauzei în instanţa de apel într-un alt complet de judecată.

Astfel, recent, unul dintre inculpaţi a fost condamnat pentru comiterea escrocheriei în proporţii deosebit de mari la 10 ani închisoare, cu recuperarea integrală a prejudiciilor materiale în folosul părţilor vătămate. În privinţa celuilalt făptaş, procesul penal a fost încetat în legătura cu decesul acestuia.

Decizia este cu drept de atac în modul stabilit de lege.

You may also like

Comments are closed.

By