Cărare cu legea în mână JUSTIFICĂ premiile de sute de mii de lei şi LUXUL în care se scaldă angajaţii Consiliului Concurenţei

a

Viorica Cărare, şefa Consiliului Concurenţei susţine că premiile şi salariile fabuloase care au fost acordate angajaţilor instituţiei au fost legale. Asta după Curtea de Conturi a efectuat un audit la Consiliul Concurenţei şi a depistat grave încălcări privind salariile şi premiile acordate.

„Totul a fost legal, iar restul sunt doar declaraţii în condiţiile în care vedeţi şi dvs noi suntem din alegeri în alegri”, a precizat Cărare.

Şefa Consiliului Concurenţei a dezminţit că sediul instituţiei ar fi unul luxos. „Avem birouri la fel ca şi a celorlalţi al angajaţilor de la întreprinderile de stat. Eu stau într-un birou de 37 metri pătraţi”.

La începutul lunii martie, Curtea de Conturi a făcut public auditul Consiliului Concurenţei în care se spunea că în pofida recomandărilor Ministerului Finanţelor, închiriază un spaţiu foarte costisitor. 37% din bugetul instituţiei pentru anul 2014, care constituiau 8,5 mil. de lei, au fost alocate pentru chirie şi plata serviciilor comunale. Întreţinerea unui angajat al Consiliului Concurenţei costă anual, doar la capitolul chirie, bugetul statului 95 de mii de lei.

Auditorii Curţii de Conturi au stabilit că la Consiliul Concurenţei, în 2014, au fost angajaţi doar 59% din totalul angajaţilor. La sfârşitul anului 2014 erau angajaţi 52 de persoane şi a fost închiriat un spaţiu ca pentru 117 angajaţi. Banii destinaţi remunerării celor 41 la sută de unităţi vacante, circa 2 mil. de lei, conducerea Consiliului Concurenţei i-a considerat drept economii şi i-a împărţit sub formă de premii şi ajutoare materiale celorlalţi angajaţi ai instituţiei. Premii au primit până şi bărbaţii cu ocazia sărbătorii de 8 martie.

You may also like

Comments are closed.

By