BEM e floare la Ureche! PLATON omoară sistemul bancar cu ajutorul lui Filat?

filat-platon-7

Săptămâna trecută, Banca Națională a Moldovei a instituit supraveghere specială la cele mai mari trei bănci comerciale din țară – Moldova-Agroindbank, Victoriabank și Moldindconbank.

Deși, măsura a fost motivată prin necesitatea verificării acționariatului, în realitate lucrurile stau puțin altfel, iar supravegherea specială are un alt scop, despre care autoritățile se tem deocamdată să vorbească.

Potrivit surselor noastre, problema constă în faptul că sume importante de bani sunt scoase acum din țară prin intermediul acestor bănci. Se pare că furtul de de la BEM este joacă de copii comparativ cu ceea ce se întâmplă acum la cele trei bănci. De data asta, cifrele ar fi mult mai mari, iar impactul schemei de pustiire a băncilor – mai puternic.

Întâmplător sau nu, se pare că la mijloc sunt aceeași actori, care au asigurat implementarea schemei Magnițki în Republica Moldova, prin intermediul căreia au fost spălați circa 20 de miliarde de dolari – un scandal internațional de proporții.

Ne referim la Veaceslav Platon, supranumit raiderul numărul 1, care s-ar afla, potrivit surselor, în spatele acestor tranzacții dubioase, în urma cărora BNM a instituit supravegherea specială (mai ales că acesta a intrat în posesia pachetelor de acțiuni ale acestor bănci care îi permit să opereze orice).

Interesant este că Platon nu ar acționa de unul singur, iar cel care îl ajută este nimeni altul decât premierul demis pentru acte de corupție Vlad Filat, mai spun sursele noastre.

Legătura strânsă dintre cei doi este probată și de modul în care, prin intermediul CARAVITA, companie condusă oficial de nepotul lui FILAT, au fost extrase sume colosale din BEM. După mai multe manipulări interbancare, banii ajungeau la banca lui PLATON- Moldindconbank și de acolo – direct pe conturile CARAVITA. Schema a fost descrisă și probată de ex-deputatul Veaceslav Ioniță.

CARAVITA PLATEOJKA

Cert este că după ce prin scheme frauduloase au fost extrase sume uriașe de bani de la BEM, B.S. și Unibank, s-a trecut la decapitalizarea altor trei mari bănci din Republica Moldova.

Posibil că cineva își simte sfârșitul care este tot mai aproape și încearcă astfel să se pricopsească cu tot ceea ce poate, pe ultima sută de metri. Mai ales că cheltuielile din ultima perioadă ale acestui personaj au fost destul de mari – numai tranzacția cu Jurnal TV de la Frankfurt costându-l pe eroul nostru câteva milioane bune de euro.

Întâmplător sau nu, sursele noastre ne mai atenționează asupra unui lucru interesant. Platon nu este departe nici el de Frankfurt și de unii milionari moldoveni care se ascund acolo și trag de sfori în platforma DA – Victor și Viorel ȚOPA. Mai mult ca atât, se pare că acesta le-ar fi dat și un mic ajutor bănesc pentru sprijinirea spiritului civic al unor membri notorii din platformă.

Totodată, Platon ar fi cointeresat ca DA să facă cât mai multă gălăgie în jurul BEM-ului, iar în acest timp, împreună cu al lui prieten să facă să dispară, ПОД ШУМОК, vorba rusului, și restul banilor care au mai rămas prin bănci.

Dacă e să stăm strâmb și să gândim drept: în urma celor descrise de sursele noastre, toți eroii acestei mașinații sunt fericiți:

  • Victor și Viorel Țopa pentru că au găsit suportul necesar și au recăpătat speranța întoarcerii în țară;
  • Filat pentu că a găsit modalitatea de a controla o mișcare-paratrăsnet care să atragă furia poporului de la sine spre alți actori și plus la toate să mai rămână și cu bani în buzunar;
  • Platon pentru că… BANII.

Sursele noastre promit că, în cel mai scurt timp, ne vor furniza noi detalii și probe care vor demonstra că anume asta se întâmplă la cele trei bănci intrate în vizorul BNM.

Sperăm să nu fie prea târziu.

Moldova24

You may also like

Comments are closed.

By