Băsescu NEMULȚUMIT de noua sa casă: Nu are intimitate, protecție, garaj …

basescu

Fostul președinte al României Traian Băsescu susține, într-o scrisoare adresată Secretariatului General al Guvernului, că imobilul din strada Gogol nr. 2, reședință repartizată anul acesta de Executiv drept reședință de protocol pentru fostul președinte, nu respectă normele pentru un fost șef de stat, notează Agerpres.

În documentul obținut de AGERPRES, Băsescu afirmă că, deși s-au depus eforturi de îmbunătățire a calității imobilului, acesta nu dispune de spațiul necesar funcționării unui cabinet de lucru, nici de un salon de primire pentru vizitatori, nu are garaj și nu asigură protecția lui și a familiei sale.

RZV_6466_50a2d5e9ae

“Imobilul nu asigură protecția locatarilor, adică nici protecția fizică și nici intimitatea mea și a familiei mele nici în interiorul imobilului și nici în curte, urmare a faptului că pe toată latura de sud-vest a curții și a locuinței se află construit un bloc cu patru etaje, ceea ce permite supravegherea cu ușurință a persoanelor care locuiesc în imobilul și în curtea imobilului din strada Gogol, nr. 2, dar și a persoanelor care vizitează acest imobil”, se arată în scrisoarea lui Băsescu către SGG din 5 iunie a.c.

5007883-mediafax-foto-narcis-pop

Fostul șef al statului mai afirmă că responsabili pentru „eventualele incidente” sunt cei care au semnat hotărârea de Guvern prin care i s-a alocat locuința de protocol din strada Gogol. „Vă atenționez că, din acest punct de vedere, întreaga responsabilitate pentru eventualele evenimente sau incidente ce ar putea să apară în timp (violarea intimității, intrarea prin efracție în curte sau în locuință, afectarea siguranței mele și a familiei mele, etc.) vor fi în responsabilitatea RAAPPS și a Guvernului României prin domnii Victor Viorel Ponta, Ion Moraru și Darius Bogdan Vâlcov, în calitate de semnatari ai HG nr. 60 din 2015″, susține Băsescu.

El indică în scrisoare și o serie de soluții pentru rezolvarea neajunsurilor pe care le sesizează. „Consider că repartizarea apartamentului nr. 1 din strada Eminescu nr. 44-48 ar rezolva problema cabinetului de lucru și a salonului de primire, asigurarea pe moment a două spații de parcare într-un garaj al RAAPPS, aflat în apropierea imobilului din strada Gogol, urmând ca în cel mai scurt timp să fie construit un garaj pentru două mașini pe terenul aferent imobilului din strada Gogol nr. 2”, propune Băsescu.

În același document, fostul președinte dă asigurări că, imediat ce “ultimele lucrări vor fi încheiate în curte și la acoperiș, iar porțile de acces vor fi montate și vor funcționa”, va semna procesul verbal de predare-primire a imobilului din strada Gogol, “dar nu mai devreme de 15 iunie, ora 12”. Am rugămintea să aveți în vedere că, din motive obiective, spațiile de depozitare care nu fac obiectul contractului și unde sunt depozitate obiecte casnice vor fi eliberate până la data de 30 iunie a.c.”, anunță Băsescu.

You may also like

Comments are closed.

By