Basarabeasca: Doi prieteni care au băgat spaima în pensionari, prinși de poliție

furt75

Tinerii, cu vîrste de 17 și 22 de ani, domiciliați în satul Abaclia, raionul Basarabeasca, sînt suspectaţi de forţele de ordine de comiterea mai multor jafuri.

În urma investigațiilor efectuate de către angajații Direcției „Sud” a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu IP Basarabeasca, suspecții au fost reținuți în momentul cînd aceștia intenționau să părăsească teritoriul țării.

Astfel, s-a stabilit că suspecții au pătruns în mai multe gospodării din localitatea Abaclia, pe timp de noapte, cu cagule pe cap, aplicînd violența asupra persoanelor cu vîrsta cuprinsă între 77 și 88 de ani, cerîndu-le bani. De asemenea, victimele au fost deposedate de un telefon mobil de model „Samsung” și de bani în sumă de 150 de lei, pricinuindu-le o pagubă materială de circa 700 de lei.

Ca urmare a percheziției, efectuate de către forțele de ordine la domiciliul unuia dintre suspecți, au fost depistate și ridicate: 2 cagule, 2 perechi de mănuși, un cuțit, un telefon mobil de model „Samsung”, o rangă metalică, peliculă adezivă pe care o foloseau la imobilizarea victimelor.

img_2425

Audiați de polițiști, tinerii și-au recunoscut faptele comise.

În acest caz, tinerii sunt cercetaţi penal în baza art. 187 al. 2 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de jaf se pedepsesc cu închisoare de la 5 la 7 ani cu (sau fără) amendă în mărime de la 10 000 la 20 000 de lei.

You may also like

Comments are closed.

By