Balacci: Nebunul Vicol, TRÂNTIT CU CAPU’ DE ASFALT! Da(,) Şefu’?

sahul-coruptiei_dosarul-vicol

Ieri Judecătoria Râşcani, în sfârşit, a finalizat în primă instanţă examinarea dosarului „Vicol”. 6 ani cu executare pentru fostul şef al Fiscului pentru trafic de influenţă şi abuz de putere şi amendă de 10 mii de lei pentru secretarul adjunct al Guvernului şi fostul director general al S.A. „IPTEH”, Eduard Bănăruc, pentru favorizarea infracţiunii. Dincolo de viciile de procedură, la care voi mai reveni, pe fond dosarul „Vicol” este unul emblematic, primul care a ajuns atât de sus – la Guvern şi care consfinţeşte problemele grave de integritate ale guvernării de după 2009. Este, dacă vreţi, confirmarea juridică a tot ce am tot scris eu pe blog ultimii ani.

O instanţă de judecată a confirmat ceea ce, de fapt, am auzit cu urechile noastre din interceptările telefonice apărute în primăvara lui 2013, care reprezintă componenţe clare de infracţiune de trafic de influenţă. Deci, nu cred că hotărârea de ieri a putut să mire pe cineva. Totuşi, justiţia moldovenească a zis abia A, după care trebuie să zică şi B! Acest dosar soluţionează doar un episod al lanţului de corupţie şi, deşi ajunge suficient de sus, menajează Capul, sau Şeful, dacă vreţi.

Este clar că Vicol a fost pe tabla de şah nebunul care făcea treaba murdară pentru cei de mai sus, ipostază în care se regăseşte şi cel de al doilea nebun, încă rămas pe tablă, Tudor Bandiţchi, pomenit şi el în una din interceptările telefonice. Bănăruc este regina, care se afla lângă Rege (Şef), poziţie din care coordonează nunţile de corupţie şi strânge banii de la nuntaşi, or banii de la nunţile şi cumetriile de corupţie n-au fost găsiţi de CNA acasă la Bănăruc, ci în safeul din biroul reginei de la Guvern, adincă la locul lor, lângă rege. Cam aici a ajuns, la moment, justiţia moldovenească, lângă rege. Amintindu-ne şi de interceptări, este clar că nu pentru regină erau destinaţi banii, dar în primul rând pentru rege, pentru Şefu’, care încă este pe tablă, chiar dacă şi-a schimbat poziţia.

Deci, pierzând nebunul şi regina, ce se întâmplă cu regele? De ce se amână matul şi de ce mai continuă acest ruşinos joc de şah, la care asistăm nu doar noi, moldovenii, dar şi cei de la Bruxelles?! De ce nu este eliminat, însuşindu-şi şi el calitatea de puşcăriabil, devenită iminentă? Probabil mai are încă suficiente piese pe tablă, dar şi trişează cu partenerul său de joc.

Nu ştiu cine joacă cu albele şi cine cu negrele în acest joc, însă cert este că orice joc de şah culminează cu mat pentru rege. Acest meci pare să fi ajuns la sfârşit şi toată lumea aşteaptă matul. Justiţia este cea care ne reprezintă în acest joc şi ea poate şi trebuie s-o facă. Dacă tot a zis A, să zică şi B! Un nebun şi regina au căzut. Da(,) Şefu’?

sursa: balacci.wordpress.com

You may also like

Comments are closed.

By