Anatol Golea despre adevăratele motive ale scrisorii lui Gaburici

golea

„Nu mi se pare un fel de ultimatum această cerere, acest demers al primului ministru. Mai curând, e o tentativă de a ieşi basma curată dintr-o daraveră în care s-a implicat, conştient sau inconştient, domnul Gaburici”, susține jurnalistul şi analistul politic Anatol Golea, referindu-se la scrisoarea deschisă adresată şefului statului, speakerului şi deputaţilor, prin care cere demisia conducerii Procuraturii Generale, a Băncii Naţionale şi a Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare.

Totodată, jurnalistul afirmă că premierul Gaburici este pregătit să-și dea demisia și că acest lucru se va întâmpla într-un viitor apropiat, până la finalul acestei sesiuni parlamentare. „Domnul Gaburici a intuit acest lucru şi a decis să încerce cel puţin s-o facă mai mult sau mai puţin onorabil. Mai mult decât atât, în ajunul apariţiei acestei fiţuici, ţidule a primului ministru, MAI a transmis către Procuratura Generală materialele dosarului, din care reiese clar şi cu lux de amănunte că documentele de studii ale primului ministru au însemne de falsificare. Ceea ce este foarte grav şi era clar că demisia va avea loc”, a spus Golea.

Potrivit dlui Golea, cele 100 de zile de activitate a Guvernului au fost o nereuşită totală. La mijloc ar fi și neînțelegerile dintre PLDM și Gaburici. Ultimul ar fi intuit că este folosit, încercând să se opună și să meargă împotriva celor care l-au delegat în fruntea Executivului.

Totodată, jurnalistul a declarat că cel mai probabil în curând va avea loc o resetare a coaliţiei de guvernare, fără Partidul Comuniștilor, de care PLDM și PD „au cam obosit”.

Interviul integral îl puteți citi pe europalibera.org

You may also like

Comments are closed.

By