ALEGERI: Persoanele cu dizabilități de vedere vor putea vota prin intermediul plicului-șablon

buletin

Pentru a asigura persoanelor cu dizabilități de vedere posibilitatea de a-şi exercita opțiunile de vot fără asistența unei terțe persoane, Comisia Electorală Centrală va dota toate secțiile de votare cu plicuri-șablon. Plicul-șablon este confecționat dintr-un material alb, flexibil, în partea dreaptă se găsesc perforații speciale pentru aplicarea ștampilei „Votat”, amplasate în corespundere cu patrulaterele concurenților electorali.

Alegătorul va identifica numărul de ordine al concurentului electoral înscris în buletinul de vot, găurit în limbajul Braille, prin pipăirea acestuia și numărarea perforațiilor în partea dreaptă a plicului-șablon, după care va putea aplica ștampila „Votat” în buletinul de vot, fără a avea nevoie de un însoțitor. După ce alegătorul își va exercita dreptul la vot, va scoate buletinul din plic, îl va plia, după care îl va introduce în urna de vot.

Această acțiune este realizată cu suportul Programului pentru îmbunătățirea democrației în Moldova prin suport parlamentar și electoral, implementat de către Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Moldova şi finanțat de către Guvernul Suediei și Guvernul Norvegiei.

Amintim că pentru alegerile locale generale din 14 iunie curent au fost constituite 1977 secții de votare.

You may also like

Comments are closed.

By