ALEGERI // 459 de localități din țară se pregătesc pentru turul II de scrutin. Vezi LISTA

alegeri

Pe 28 iunie 2015 va avea loc cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarilor în 459 localităţi din Republica Moldova.

În buletinele de vot vor fi înscrişi primii 2 candidaţi care au întrunit cel mai mare număr de voturi la alegerile din 14 iunie 2015. Înscrierea în buletin a celor doi candidaţi se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi acumulate în primul tur de scrutin. Dacă unul dintre cei doi candidați se va retrage din cursa electorală pînă cel tîrziu cu 7 zile înainte de ziua votării, scrutinul se va desfășura între candidatul rămas și următorul candidat care a acumulat cel mai mare număr de voturi în primul scrutin, potrivit CEC.

Totodată, Comisia Electorală Centrală a declarat nevalabile alegerile primarului s. Ulmu și consilierilor în Consiliul sătesc Ulmu, raionul Ialoveni. În acest context, CEC a stabilit pentru data de 28 iunie curent desfășurarea votării repetate în această localitate. Votarea repetată se va efectua pe baza acelorași liste electorale, cu aceleași candidaturi și cu participarea acelorași consilii și birouri electorale.

Amintim că în urma desfășurării alegerilor locale generale de duminică, 14 iunie 2015, au fost aleși 439 primari (inclusiv primarul municipiului Bălți), dintre aceștia 358 sunt bărbați și 81 sunt femei.

Cei mai tineri primari aleși în primul tur sunt: Șor Ilan (28 ani), din partea Mișcării Social-Politică Republicană „Ravnopravie” – or. Orhei și Cuhari Ivan (28 ani), din partea Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”, s. Unguri, r. Ocnița și Zaharia – Lavric Indira (29 ani), din partea Partidului Liberal, s. Romanovca, r. Leova. Cei mai în vîrstă primari aleși sunt: Ostaficiuc Ivan (71 ani), candidat independent, or. Cupcini, r. Edineț și Lozinschi Raisa (68 ani), din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova, s. Chetroșica Nouă, r. Edineț.

Totodată, CEC a stabilit că, pînă la data de 26 iunie 2015, concurenții electorali vor prezenta rapoartele financiare din campania electorală pentru turul al doilea de scrutin sau vor informa despre faptul că nu au deschis/redeschis contul cu mențiunea ”Fond electoral”. Partidele, alte organizații social-politice și blocurile electorale vor își prezenta rapoartele la CEC, iar candidații independenți la consiliile electorale de circumscripție.

Vezi AICI lista localităților unde va avea loc turul II.

You may also like

Comments are closed.

By