A vândut un “BMW”, apoi l-a furat de la proprietar. Cum și-a explicat fapta // VIDEO

furt

Un tânăr în vârstă de 23 ani, originar din raionul Teleneşti, a fost reţinut de către ofiţerii de investigaţii ai IP Centru al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău în comun cu angajaţii Procuraturii sectorului Centru. Acesta este bănuit că a furat un automobil de model „BMW”, care a adus proprietarului o pagubă materială în sumă de peste 117 000 lei. În cadrul acţiunilor speciale de investigaţii şi de urmărire penală, poliţiştii au constatat că individul a acţionat după un plan bine determinat.

Astfel, la sfârşitul anului trecut, acesta a transportat de peste hotarele ţării un automobil de model „BMW”, anul fabricării 2002, pe care l-a vândut unui locuitor al capitalei la suma de 4 000 de euro. Însă, individul şi-a lăsat o pereche de chei de la automobil fără să-i comunice noului proprietar. Ulterior, după o perioadă de aproximativ 5 luni de zile, bănuitul îi fură unitatea de transport parcată în faţa casei, pornind motorul fără să se activeze sistemul de alarmă. După câteva zile, acesta vinde automobilul altei persoane la suma de 1 500 euro.

Automobilul a fost depistat de către poliţişti şi procurori într-o localitate a raionului Cantemir. Unitatea de transport a fost găsită în garajul unui bărbat, care a declarat că doi tineri l-ar fi rugat s-o lase în grija lui pentru câteva săptămâni. Conform procedurii, automobilul a fost ridicat şi adus la IP Centru al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, iar bănuitul a fost arestat pe un termen de 30 de zile şi este cercetat penal pentru furt. El riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 12 ani.

You may also like

Comments are closed.

By