A plantat cânepă pe un teren de la Ciocana. Acum riscă amendă sau închisoare

canepa

Angajaţii IP Ciocana al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au depistat mai multe fâşii cu tufe de cânepă pe un teren din apropierea capitalei, care aparţine unei doamne în vârstă de 58 ani. Activităţile poliţiştilor au loc în cadrul operaţiunii speciale “MAC-2015”, demarată de către Inspectoratul General al Poliţiei. În cadrul investigaţiilor preliminare s-a constatat că plantele erau îngrijite de către un bărbat în vârstă de 41 ani, locuitor al comunei Bubuieci.

La faţa locului, tufele au fost smulse din rădăcini şi sigilate, fiind transportate în laboratorul criminalistic pentru expertizări. Totodată, ofiţerii de investigaţii întreprind acţiuni speciale de stabilire a tuturor circumstanţelor în care au fost cultivate plantele de cânepă şi cercul de persoane implicate în acest caz. La fel sunt investigate versiunile privind implicarea unor presupuşi consumatori de droguri, precum şi atragerea lor la răspundere penală. În context, persoanele implicate riscă să fie cercetate penal pentru semănatul sau cultivarea ilegală a plantelor care conţin substanţe narcotice sau psihotrope. Legislaţia penală în vigoare prevede amendă în mărime de la 12 000 lei pînă la 18 000 lei sau închisoare de pînă la 2 ani.

REMARCĂ – persoana care a săvîrşit acţiunile prevăzute de art. 217 sau 217-1 Cod Penal, este eliberată de răspundere penală dacă a contribuit activ la descoperirea sau contracararea infracţiunii ce ţine de circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau analoagelor lor.

Astfel, poliţia capitalei a sporit activităţile de depistare a plantelor cu conţinut narcotic, iar cetăţenii sunt rugaţi să comunice asftel de informaţii la Serviciul specializat 902.

You may also like

Comments are closed.

By