Vești bune pentru familia lui Gabriel Cotabiţă: Respiră singur

Gabriel-Cotabita

După 16 zile în care artistul a stat conectat la aparate acum respiră singur şi a deschis ochii, susţin surse medicale. Din păcate însă starea lui e în continuare gravă.

Gabriel Cotabiţă a fost deconectat de la aparatele care l-au ţinut în viaţă încă din 8 mai, când a intrat în comă după o sincopă cardiacă, în timp ce se afla la o sală de forţă. Artistul a avut nevoie de resuscitare, însă nu şi-a mai recăpătat cunoştinţa şi de atunci a fost conectat la aparate şi a fost ventilat doar mecanic.

După mai multe analize, medicii erau tot mai rezervaţi cu privire la şansele artistului de a-şi recăpăta conştienţa şi păreau că se apropei de momentul în care l-ar fi declarat în moarte cerebrală.

Luni, însă, surse medicale citate de România TV au anunţat că Gabriel Cotabiţă a fost deconectat de la aparate, a deschis ochii şi respiră singur. Această evoluţie trebuie privită, însă, cu multă prudenţă, întrucât starea sa rămâne gravă.

Constantin Popa, medic neurolog, a explicat, la România TV, că în principiu faptul că Gabriel Cotabiţă a deschis ochii şi respiră singur este un semn pozitiv. ”Faptul că a apărut respirație spontană înseamnă că se poate asigura o oxigerare mai bună a tuturor organelor și inclusiv a creierului, cu condiția că structurile creierului să nu fi suferit atât de mult încât ceea ce primește acum să nu-i fie de folos”, a declarat neurologul.

Înainte de această evoluţie, prin presă a circulat ipoteza că medicii au transmis familiei să ia în calcul deconectarea de la aparate, fiicele lui Gabriel Cotabiţă au reacţionat şi au declarat pe Facebook că „NU s-a pus în niciun moment problema de deconectare, pentru că NU este cazul”.

You may also like

Comments are closed.

By