VACARM la compania de asigurări controlată de Platon! CNPF a amendat-o cu 39 mii de lei

a

Comisia Naţională a Pieţei Financiare a amendat cu 39 mii de lei a doua cea mai mare companie de asigurări ASITO ca urmare a mai multor încălcări depistate de CNPF.

În urma controlului inopinat al comisiei s-a constat că asiguratorul nu a examinat 196 din 362 reclamaţii venite de la reclamanţi, a încălcat termenul legal de soluţionare a cererilor de despăgubire aferente asigurărilor obligatorii pentru pagubele produse de autovehicule. Astfel, pentru 567 cereri de despăgubire neachitate de 5,6 mil. de lei a fost depăşit termenul legal de soluţionare.

Rezultatele verificărilor au mai scos la iveală că asiguratorul nu a achitat în termen de 10 zile daunele şi despăgubirile de asigurare în sumă de 2,151 mil. de lei aferente asigurării obligatorii de răspundere auto.

„ASITO a diminuat neîntemeiat rezerva de daune declarate, dar nesoluţionate  la sfârşitul anului 2014 în cazul a 208 notificări în sumă de 2,1 mil. de lei şi nu pune la dispoziţia clienţilor informaţia privind elementele ale despăgubirii de asigurare”, se mai spune în rezultatul verificărilor CNPF.

Ca urmare a încălcărilor depistate, CNPF a notificat ASUTO să achite timp de 10 zile îndemnizaţiile restante pentru despăgubiri şi să înlăture celelalte nereguli conform indicaţiilor comisiei.

ASITO şi-a anunţat intenţia fuzionării cu Victoria Asigurări (locul 11 pe piaţa de profil) în câteva luni.

Acţionariatul ASITO este destul de stufos, în condiţiile în care în listă apar doar companii off shore. Este vorba de Windon & Flanders Limited (Marea Britanie) care deţine 50,1% din capital, Dorman Management Limited (Cipru) – 17% și Ourimon Venture Limited (Cipru) – 16%. Se spune că ASITO ar fi controlată de controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon.

You may also like

Comments are closed.

By