Vacanţă de vară la CNA pentru încă o persoană bănuită de acordarea împrumuturilor frauduloase de la Banca de Economii

a

Lista persoanelor reţinute în dosarele acordării creditelor neperformante de la BEM se măreşte. Încă un fost membru al Comitetului de creditare al Băncii de Economii a fost reţinut de CNA, fiind bănuit de încălcarea regulilor de creditare, politicilor de acordare a împrumuturilor sau regulilor de acordare a despăgubirii/ indemnizaţiei de asigurare”.

În prezent acesta se află în custodia CNA pentru 72 de ore, iar procurorii urmează să ceară judecătorului de instrucţie arestarea lui.

Amintim că, săptămâna trecută, şapte persoane au fost escortate la CNA pentru a li se aduce la cunoştinţă calitatea de bănuit în cadrul unor noi dosare ce vizează creditele neperformante de la BEM. Este vorba despre  fostul şef al Băncii de Economii, ex-preşedintele Comitetului de creditare, fostul şef al Direcţiei juridice a BEM şi reprezentanţii a trei agenţi economici. În privinţa altor doi bănuiţi, ex-vicepreşedintele BEM şi fostul şef al Direcţiei securitate economică a BEM,  a fost aplicată „obligaţiunea de a se prezenta la citarea ofiţerului de urmărire penală”.

De notat că, în urma deciziilor instanţei de judecată, doi dintre beneficiarii creditelor de la Banca de Economii se află în  izolatorul CNA, ceilalţi fiind cercetaţi în arest la domiciliu.

 

You may also like

Comments are closed.

By