Usatîi va participa la alegerile locale în pofida amenințărilor cu arestul

ustii35

Usatîi a declarat în cadrul emisiunii Interpol de la TV7 că este pregătit să facă faţă provocărilor din partea autorităţilor.

Renato Usatîi va participa la alegerile locale, în pofida amenințărilor cu arestul. “Ei au un plan, să se folosească de reîntoarcerea mea, iar ulterior să organizeze provocări și acuzații ca să pună totul pe seama rușilor, făcând legătură între mine, FSB, mafia etc. Faptul că eu nu am fost arestat acum nu înseamnă că acest lucru nu se va întâmpla peste o săptămână”, spune Usatîi.

Usatîi consideră că pauza pe care a luat-o Filat și Plahotniuc în relația de luptă contra sa se explică doar prin faptul că elita de la conducere nu dorește să piardă fotoliile.

“Ei singuri spun că le convine războiul cu rușii în loc de încă un 7 aprilie, dar acum îndreptată împotriva lor. Filat a discutat cu oamenii săi din PR planul, să-i permită lui Usatîi intrarea în țară, să-i dea o pauză scurt, să-i organizeze provocații, după care să lanseze o campanie informațională, așa cum a fost anul trecut – Partidul lui Usatîi este partidul războiului, pregătesc uzurparea puterii, să arate arme care n-au fost niciodată ale noastre etc.”, a spus Usatîi, menționând că după eliminarea sa din cursa electorală el a avut toate drepturile să ceară poporului să iasă în stradă.

“Eu nu am făcut asta pentru că nu am dorit, ca din cauza mea să moară vreun student pentru că exact un asemenea scenariu se planifica. Eu am ambiții, dar niciodată nu voi fi un mârșav care vrea să ajungă la putere cu orice scop”, a declarat Usatîi.

Renato Usatîi a negat informația precum că garanția întoarcerii acestuia în Moldova a fost discutată în cadrul întâlnirii neoficiale dintre președintele Kirghiziei și Plahotniuc, cu atât mai mult vreo legătură cu ultimul.

“Plahotniuc este balena care stă cu gura deschisă și prinde peștele potrivit în momentul potrivit. Așa s-a întâmplat și cu eliminarea noastră din alegeri. Plahotniuc este omul principal care decide totul în această țară. Poziția mea față de Filat, Plahotniuc și Voronin nu s-a schimbat”, a adăugat Usatîi.

You may also like

Comments are closed.

By