Usatîi revine acasă: “Nu mă tem de arest, trebuie să punem capăt fărădelegilor în Moldova”

usatii

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a anunţat că revine mâine în Republica Moldova şi a decis să să organizeze o conferinţă de presă la Moscova şi nu la Chişinău pentru că nu exclude că ar putea fi arestat la aeroport, imediat după aterizare, şi nu va mai avea posibilitatea să discute cu jurnaliştii.

Politicianul s-a aflat în afara ţării mai mult de cinci luni după ce a fost nevoit să părăsească Moldova în ajunul alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, când partidul condus de el a fost exclus abuziv şi ilegal din cursa electorală. În această perioadă autorităţile de la Chişinău i-au fabricat lui Usatîi încă 10 dosare penale, astfel încât liderul Partidului Nostru să renunţe la ideea de a reveni acasă.

“Mă întorc la Chişinău şi înţeleg ca pot fi arestat la aeroport. Am părăsit ţara cu două zile înainte de alegeri nu doar pentru că puteam fi arestat, dar pentru că mă temeam şi pentru viaţa mea. Acum sunt gata psihologic, material şi fizic pentru revenire. Aveam 6 dosare penale, astăzi figurez în 16, despre care pot fi făcute 5-6 filme cu denumirea “Eralaş”. Conducerea e în agonie şi se teme atât de mult de Usatîi, încât s-a adresat autorităţilor engleze să mă caute în privinţa cazului cu Gorbunţov. Mă bucur că deocamdată nu au întreprins nimic pentru a mă învinui de omorul lui Kennedy sau de ce Monica Lewinsky nu s-a sufocat în timpul ultimului sărut cu Clinton”, a declarat Usatîi, potrivit ru1.md.

Renato Usatîi a declarat în cadrul conferinţei de la Moscova că îşi propune “să întorcă încrederea cetăţenilor în propriul stat şi pe cale democratică să vină la putere în Moldova”.

“Mizăm pe electoratul care nu este indiferent faţă de ceea ce se întâmplă în Moldova. Partidul Nostru este forţa a treia. Am un respect deosebit faţă de Rusia, unde am trăit 10 ani, dar sunt un politician promoldovean, care acţionează doar în interesul Moldovei şi poporului moldovenesc”, a declarat Usatîi.

Usatîi susţine că obiectivul principal este să trezească societatea.

“Rog oamenii din toată ţara să se trezească şi să se împotrivească actualei guvernări, care îi fură pe toţi şi pe proruşi, şi pe proeuropeni. Aşa sau altfel, oamenii vor face aşa cum le spune inima, iar mie inima îmi spune că trebuie să fiu acasă”, a conchis Usatîi, îndemnând susţinătorii să nu cadă pradă provocărilor în cazul în care va fi arestat.

You may also like

Comments are closed.

By