Usatîi a reacționat dur la declarația lui Ponta privind unirea Chișinău-București

ponta-1

În cadrul conferinţei de presă susţinută de Usatîi la Moscova a fost abordată şi tema retoricii unioniste a premierului român Victor Ponta. Acesta s-a arătat îngrijorat că „în Chişinău şi Bălţi alegerile locale pot fi câştigate de partidele proruse, fapt ce pune la îndoială viitorul european al Moldovei”.

„Iarăşi am auzit din gura reprezentanţilor guvernării româneşti lozinci unioniste de genul „Basarabia, pământ românesc!”. Vreau să îi transmit lui Victor Ponta să înceteze discuţiile despre unirea Moldovei cu România. Dacă va încerca să unească Chişinău cu Bucureşti, atunci peste o săptămână Iaşi va deveni suburbie a oraşului Bălţi. Rog să înceteze speculaţiile şi să nu facă geopolitică toţi cei care îi susţin astăzi pe actualii guvernanţi ai Moldovei, ci să se ocupe de stabilirea unor relaţii normale de vecinătate” , a spus Usatîi, precizând că „nu avem nevoie de nicio unire pentru că dacă jandarmii români vor intra în Moldova se va produce un război civil” .

Usatîi a declarat că susţine statutul de neutralitate al Republicii Moldova, dar a declarat că „va merge în direcţia aleasă de 2/3 din populaţia ţării.”

You may also like

Comments are closed.

By