Unul dintre cei mai cunoscuți neurochirurgi din România, VERDICT SUMBRU pentru Gabi Cotabiță: ”Șansele sunt minime”

a

Medicul Vlad Ciurea, unul dintre cei mai buni neurochirurgi din România este de părere, după ce a văzut rezultatele arătate de RMN în cazul lui Gabi Cotabiță, că șansele de revenire sunt minime, scrie Libertatea.ro.

Vlad Ciurea susține că el personal, în calitate de neurochirug, crede că șansele să-și revină sunt de una la un milion.

„Eu nu am văzut pacientul. El este la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi este îngrijit extraordinar de bine. RMN-ul arată două lucruri majore. În acest RMN apare noţiunea de leziuni ischemice difuze, ceea ce înseamnă că vasele sangvine ale domnului Cotabiţă nu sunt în perfectă stare de funcţionare.

La fel şi la creier, unde vasele sunt parţial sau total închise. Asta înseamnă că în creier nu mai intră oxigen sau glucoză, elementele care alimentează celulele nervoase, astfel că, rând pe rând, cad celulele nervoase şi centri nervoşi.

Suferinţa creierului domnului Cotabiţă este foarte gravă şi personal nu cred într-o revenire a funcţiilor cerebrale. Şansele pentru domnia sa sunt minime. Trebuie folosit la maximum orice fel de suport pe care îl are medicina. Se luptă până în ultima clipă”, a spus medicul Vlad Ciurea în cadrul emisunii WowBiz de la Kanal D.

Gabriel Cotabiţă a fost găsit inconştient într-o sală de fitness aflată în incinta hotelului Hilton, în stop cardiorespirator şi a fost resuscitat de medicii de pe Ambulanţă. Apoi a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, acolo unde se află şi acum la terapie intensivă.

 

You may also like

Comments are closed.

By