Un milionar moldovean cu afaceri în România a cumpărat clubul de fotbal Zimbru

a

Milionarul moldovean, Valerii Morari cu afaceri în România a bătut palma cu milionarul Nicolae Ciornîi pentru achiziţia clubului de fotbal Zimbru.

Cei doi au semnat deja câteva acte, iar Morari va conduce clubul din sezonul doi al acestui an. Potrivit lui Morari, care este şi patronul clubului de fotbal Rapid din România, achiziţia clubului Zimbru este pentru dezvoltarea clubului, scrie sports.md.

„Vreau ca Rapid şi Zimbru să colaboreze şi să se dezvolte împreună. Zimbru este un club cotat, de aceea eu vreau că echipa să dezvolte fotbalişti buni”, a declarat Morari.

Potrivit noului patron, Chişinăul are o bază sportivă foarte bună şi se pot face antrenamente. Ba mai mult, fotbaliştii care nu pot face faţă la Bucureşti vor putea juca în cadrul echipei Zimbru în campionatul Moldovei, pentru a nu sta pe banca de rezervă.

Deocamdată nu se ştie cât a plătit Morari pentru clubul de fotbal Zimbru.

Cine este Valerii Morari

Valerii Moraru s-a clasat pe locul 248 în topul celor mai bogaţi români cu 19-20 mil. euro în 2014, potrivit revistei Capital 300 a celor mai bogaţi români.

Moraru a devenit cunoscut în businessul românesc datorită tranzacţiei prin care a vândut companiei Ursus Breweries acţiunile pe care le deţinea la producătorul de Bere Azuga. Atunci, pentru 70,7% din companie, omul de afaceri a încasat 7,15 mil. euro. Acum, Valerii Morari este protagonistul altei tranzacţii, care l-a făcut celbru în toată România: a preluat de la Adrian Zamfor şi Nicolae Cristescu clubul de fotbal Rapid Bucureşti, aflat de mai mulţi ani într-o gravă criză financiară. Deocamadtă, echipa supravieţuieşte, omul de afaceri asigurând cash-flow-ul necsar rămânerii în prima ligă.

Mult mai bine merg businessurile deţinute de Valerii Moraru şi soţia sa, producătorii de apă mnerală Perla Covasnei şi Azuga  Waters. Companiile au intrat anul trecut pe profit, iar cifrele de afaceri au crescut la amebele companii cu aproximativ două milioane. Perla Covaseni a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 7,4 mil. euro, faţă de 5,4 mil. euro în 2012, iar Azuga Waters a avut afaceri de 12,7 mil. euro, în creştere de la 10,7 mil. euro.

Ce nu se ştie despre Moraru este că omul de afaceri care a preluat fabrica de bere Azuga a fost şi in trecut legat de sport. A sponsorizat lotul de judo al Moldovei şi a fost un pasionat al acestui sport.

 

You may also like

Comments are closed.

By