Un elicopter, în care se aflau ambasadori, S-A PRĂBUŞIT în Pakistan. La bord se afla şi ambasadorul român

elicopter

UPDATE: Potrivit noilor informații oficiale, elicopterul ar fi fost doborât de teroriști și se exclude ipoteza că acesta ar fi avut probleme tehnice.

Un elicopter militar pakistanez s-a prăbuşit în nordul Pakistanului, vineri, provocând moartea a şase persoane, inclusiv a ambasadorilor Norvegiei şi Filipinelor, a anunţat armata, citată de Wall Street Journal în ediţia electronică. La bordul elicopterului se afla şi ambasadorul României în Pakistan, notează Mediafax. MAE-ul român a reuşit să-l contacteze telefonic pe ambasadorul român, care a confirmat că este în afara oricărui pericol.

Elicopterul de fabricaţie rusească era unul dintre cele trei aeronave de tip Mi-17 ale armatei, care transportau diplomaţi către regiunea muntoasă Gilgit-Baltistan, din nordul Pakistanului. Elicopterul s-a prăbuşit în zona Naltar, pe o şcoală care era goală în acel moment, au precizat oficialii.

Armata a informat că la bord se aflau 17 persoane, dintre care şase cetăţeni pakistanezi şi 11 străini.

Doi piloţi şi soţiile ambasadorilor indonezian şi malaysian au murit de asemenea în urma prăbuşirii elicopterului, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al armatei, general maiorul Asim Bajwa. Celelalte persoane au fost rănite, inclusiv ambasadorii polonez şi olandez, a adăugat el.

Armata nu a precizat cauzele prăbuşirii elicopterului. Un oficial din Ministerul pakistanez de Externe a refuzat să comenteze, precizând că ministerul încă strânge informaţii pe această temă.

Potrivit BBC News Online, oficialii se deplasau în regiunea disputată Kashmir pentru a participa la inaugurarea unui proiect turistic.

Ambasadorul României în Pakistan este Emilian Ion.

You may also like

Comments are closed.

By