Un cuplu din Ungheni riscă ani grei de pușcărie. Ce li se incriminează

fara_titlu_1

Angajații Inspectoratului de Poliție Ungheni au intrat în posesia unor informații operative privind activitatea infracţională a unei grupări, specializată în racolarea şi transportarea tinerelor din Republica Moldova în Italia, pentru practicarea prostituției.

Potrivit oamenilor legii, capul grupării era o femeie de 32 de ani, domiciliată în orașul Ungheni și concubinul său, de 43 de ani, anterior judecat pentru infracțiuni deosebit de grave.

Membrii grupului, prin înșelăciune și promisiune de angajare la serviciu bine plătit în Italia, au recrutat două femei, de 22 și respectiv 28 de ani, domiciliate în raionul Ungheni.

Astfel, la 16 mai, curent, în urma investigațiilor efectuate către angajații IP Ungheni, la punctul vamal Sculeni, raionul Ungheni, a fost reținut unul dintre suspecți, în momentul în care acesta încerca să traverseze frontiera de stat a Republicii Moldova în România împreună cu victimele.

La scurt timp, polițiștii au reținut și concubina acestuia.

În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliul suspecților, au fost depistate telefoane mobile, flash-uri, un laptop în care erau imprimate poze ale victimelor, vestimentație, două cuțite confecționate artizanal și două pachete cu marijuana.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 165 alin. 2 Cod Penal al RM. Persoanele culpabile de ”Traficul de fiinţe umane” se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 ani.

You may also like

Comments are closed.

By