TUSK DĂ CU BAROSUL în politrucii de pe Bîc: Parteneriatul Estic nu a promis aderarea la UE. Chişinău are dreptul să viseze

a

Înaintea summit-ului de la Riga al ţărilor Uniunii Europene, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat tranşant că ţările cele şase state din Parteneriatul Estic de unde face parte şi Republica Moldova că parteneriatul nu a garantat şi promis nimănui aderarea la UE.

„În primul rând, Parteneriatul Estic nu a fost o promisiune oficială că va garanta aderarea la Uniunea Europeana pentru că ideea, visul aderării este ceva destul de nou. Dar, bineînţeles că Georgia, Moldova şi Ucraina au tot dreptul să viseze la acest vis european şi cred ca este de datoria noastră, si mi se pare ca aceasta este responsabilitatea mea personala, de a nu face promisiuni deşarte ca acest lucru ar putea fi posibil mâine sau poimâine”, a declarata Tusk, într-un interviu pentru Europa Liberă.

El e de părere că drumul spre Europa poate ca nu va aduce calitatea de membru in viitorul apropiat, dar apropierea neoficiala de standardele europene, de comunitatea noastră culturala si politică s-ar putea întâmpla în câţiva ani, dar numai având acest vis şi cu ajutorul nostru.

“Uniunea Europeana nu doreşte să dezamăgească ţările aspirante şi că Acordul de asociere si ridicarea vizelor pentru moldoveni sunt dovezi că Uniunea Europeană este un partener predictibil” şi că în viitor aceste ţări ar putea sa se regăsească „într-o singură organizaţie politică”,  a mai spus Tusk.

You may also like

Comments are closed.

By