Țigări cărate cu trenul și autocarul în România. Doi cetățeni străini – amendați

Inspectorii vamali din cadrul birourilor vamele Ungheni şi Leuşeni au reţinut peste 18 mii bucăţi ţigarete, depistate în bagajele pasagerilor a două curse regulate Chişinău-Bucureşti. Cei doi bărbaţi, cetăţeni străini, intenţionau să transporte ilegal produsele de tutungerie şi să le comercializeze pe piaţa neagră din România.

Primul lot de țigarete a fost găsit în bagajele unui cetăţean bulgar care circula cu trenul de pe cursa Chişinău-Bucureşti. Bărbatul a declarat că are la el doar mijloace băneşti şi câteva pachete de ţigări.

Cu toate acestea, în urma unui controlului, câinele specializat în depistarea de tutun şi a produselor de tutungerie a găsit 12 400 ţigarete marca „Rothmans Superslims”, cu timbru de acciz al Republicii Moldova. Marfa era ascunsă în salteaua de dormit a cetăţeanului bulgar.

Câteva ore mai târziu, la pista de ieşire din Republica Moldova prin postul vamal Leuşeni-Albiţa, s-a prezentat autocarul de model Setra, înmatriculat în străinătate, care efectua cursa regulată Chişinău-Bucureşti.

În cadrul controlului fizic al bagajelor pasagerilor cu utilizarea sistemului de scanare „Rapiscan X-Ray”, în geanta personală a unui cetăţean român au fost depistate 6 200 bucăţi ţigarete de marca „Marlboro”, cu timbru de acciz al Republicii Moldova, nedeclarate organului vamal.

Valoarea totală a produselor de tutungerie, ce urmau să fie comercilizate pe piaţa din UE, a fost estimată la suma de peste 3 mii euro.

Pentru ilegtalităţile comise, loturile de ţigarete au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele celor doi pasageri au fost întocmite procese verbale, în conformitate cu art. 287 Cod Contravenţional al RM. Făptaşii vor achita amenzi contravenţionale în valoare de 3000 lei.
tigari

tigari.jpg0

tigari.jpg7

tigari4

You may also like

Comments are closed.

By