Sturza despre studiile lui Gaburici: El o face pe macho, ba-i pe tanc, ba-i pe trotinetă… Orice om ar fi intrat în pământ de ruşine.

a

Fostul premier şi actualul om de afaceri, Ion Sturza susţine într-o postare pe facebook că este solicitat tot mai de investitori, diplomați, jurnaliști, dar și de la mulți oameni simpli și neindiferenți la ce se întâmplă vizavi de studiile actualului premier Chiril Gaburici.

„Ca fost prim-ministru, nu mi-am permis niciodată să discut public lucruri private care se referă la un fost sau actual șef de guvern. Așa am considerat că este corect. Dar acum suntem într-o situație penibilă! Anticipând (cunoscând) anumite lucruri, am scris o postare înainte ca guvernul Gaburici să vie învestit, la 18 februarie: (Nu vă grăbiți!”, explică Ion Sturza.

Fostul premier susţine că a avertizat ca Gaburici ar trebui să facă claritate vizavi de integritatea lui în condiţiile în care ne reprezintă ţara la nivel internaţional, iar ca la multe alte postări, nu a reacționat nimeni…

„Între timp au apărut dezvăluiri în presă, pe net, declarațiile ministrului Educației, interpelări parlamentare, dosarul penal. Lucrurile au devenit foarte clare: domnul Gaburici nu are studii superioare (ceea ce nu ar fi o problemă) și se pare a falsificat (obținut ilegal) TOATE documentele de studii! Lucru care mi se pare de o gravitate excepțională…”

În această situație, orice om de bun simț ar fi intrat în pământ de rușine și ar fi fugit la capătul lumii. Sau desculpat. Numai nu Chiril Gaburci ! El o face pe macho: ba-i pe tanc, ba-i pe trotinetă… Mai nou ședințe cu ambasadorii străini la cantina de la Holercani.

În calitatea mea umilă de cetățean, fac un apel către coaliția de guvernare: cereți demisia de onoare a domnului Gaburici, recunoașteți că ați dat-o în bară rău de tot. Vladimir Nicolaevici, recunoașteți că ați greșit, promovând un prim-ministru din sânul familiei, dar fără de pedigriul minim necesar.

  1. S. Acest episod este un accident și va rămâne și ca o anecdotă în istoria țării, iar apelul meu este retoric.

You may also like

Comments are closed.

By