-0.4 C
Chișinău
Sunday, December 5, 2021

STEJARUL S-A ÎNRĂDĂCINAT LA TUTUN CTC: PLDM-istul Simion Grişciuc, noul director al întreprinderii

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

PLDM-istul, Simion Grişciuc este noul director la Tutun CTC, întreprindere de stat, potrivit informaţiilor de pe pagina web a întreprinderii.

Simion Grişciuc a fost prezentat ieri colectivului de muncă. „Confrom legii Societăţilor pe Acţiuni, Consiliul de Administraţie al întreprinderii au propus candidatura mea, iar membrii m-au votat în funcţia de director”, a declarat pentru moldova24.info, Simion Grişciuc.

Fosta directoare a întreprinderii, Ala Sârbu şi-a depus cerere de demisie de la întreprindere zilele trecute, iar întreprinderea ar urma să fi transmisă în gestiunea Ministerului Economiei, controlat de PD. Ala Sârbu declara pentru ZDG că nu cunoaşte nimic despre această iniţiativă. Totodată, nici ministrul Agriculturii, Ion Sula, a menţionat că nu ştie nimic despre schimbările ce urmează să se facă Tutun-CTC.

Mai mulți experţi economici afirmă că reglementările Guvernului ce ţin de acest domeniu sunt menite să falimenteze întreprinderea, pentru ca această să fie privatizată la un preţ de nimic. Sursele ZdG susțin că Sârbu a fost determinată să plece, iar aceasta a decis să facă acest pas pentru că nu dorește să fie părtașă la distrugerea întreprinderii de stat.

Tutu CTC a înregistrat un profit de 12 mil. de lei cu aproape un milion mai mult comparativ cu 2013. Veniturile din vânzări ale companiei au fost de 178 de milioane de lei, de două ori mai mici comparativ cu 2013. Costul vânzărilor pentru 2014 au fost de 128 de milioane de lei, de circa două ori mai mici decât cele din anul 2013.

Acţionarul majoritar al întreprinderii este statul.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img