Sondaj: Cine ar putea fi primarul Chişinăului şi ce partide vor accede în Consiliul Municipal

a

Dacă duminica viitoare s-ar desfăşura alegri locale pentru actualul edil al capitalei, Dorin Chirtoacă ar vota un sfert din populaţie, potrivit Asociaţiei Sociologilor şi Demografilor, care a făcut public sondajul opţiunilor sociopolitice ale cetăţenilor.

Astfel,  dacă duminica viitoare s-ar desfăşura alegeri locale, pentru Dorin Chirtoacă ar vota 21%, Zinaida Greceanîi -18%, Serafim Urechenau – 6%, Oazu Nantoi – 4,1% şi Ilian Caşu – 3,5%.

În ceea ce priveşte opţiunea pentru Consiliul Municipal o pătrime din respondenţi ar vota pentru Partidul Socialiştilor, 18,4% – PL şi 8,1% – PLDM.

Sondajul arată că rata de participare la vot este destul de scăzută. Doar 35,8% şi-au manifestat intenţia de a merge la vot, 36% – posibil, iar 14,5% – posibil nu vor merge.

Victor Mocanu, preşedintele Asociaţiei explică acest lucru prin importanţa redusă a scrutinului electoral local. „Miza scrutinului atestă şi participarea la vot. De exemplu la alegerile Parlamentare rata de participare a fost destul de mare. În plus mai este vorba şi de evenimentele care s-au desfăşurat, care au dus la scăderea drastică în partidele politice, de aceea şi populaţia este derutată”.

Sondajul a fost efectuat pe un eşantion de 1000 de respondenţi în perioada lunii mai.

You may also like

Comments are closed.

By