Şoferul de pe ruta 120, care a lovit mortal o fetiţă, va sta la închisoare

trecere politist

Șoferului microbuzului de pe ruta 120, care acum un an a accidentat mortal o minoră pe trecerea de pietoni, a fost condamnat la 3 ani închisoare. De asemenea, inculpatul a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 4 ani şi obligat de a achita părinţilor victimei un prejudiciu material de 70 mii lei.

Verdictul a fost dictat de Curtea de Apel Chişinău, după ce procurorii au demonstrat vinovăţia inculpatului de comiterea infracţiunii prevăzute de art.264 alin.(3) Cod penal (încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul unei persoane).

Cazul a avut loc pe 4 iulie 2014, pe o trecere de pietoni de pe şos.Hînceşti din direcţia str.Ialoveni spre str. Spicului. Șoferul care circula pe ruta 120 a tamponat mortal o fetiță de 5 ani, care traversa strada împreună cu mama sa. La scurt timp după impact, fetiţa a decedat în drum spre spital.

De asemenea, pe rolul instanţei de judecată se află cauza penală de învinuire a şoferului de microbuz de pe ruta 155, care, pe 2 iulie 2014 a fost implicat într-un grav accident rutier la intersecţia străzilor Alexei Şciusev cu Mihai Eminescu. În urma impactului, maxi-taxi-ul s-a răsturnat, 11 persoane, printre care 3 copii, fiind internaţi în spital.

microbuz

You may also like

Comments are closed.

By