Sindicatele cer DEMISIA LUI GABURICI

gaburici
Federația sindicatelor SIBA se arată total împotriva lichidării băncilor UNIBANK, Banca Socială și BEM și cere demisia lui Chiril Gaburici, care optează pentru acest lucru, scrie PROTV.MD.

“În aceste bănci avem încheiate contracte colective de muncă în care sunt stipulate garanții sociale. Din noiembrie anul trecut aceste garanții nu se îndeplinesc. Suntem îngrijorați de anunțurile făcute de autorități că băncile vor fi lichidate. Sunt peste 3,500 de salariați care au familii. Astfel, mai mult de 10 mii de cetățeni, care rămân fără sursă de existență. Autoritățile statului au grijă de deponenți, dar unde-i grija statului față de salariați? O bună parte din ei vor fi nevoiți să plece din țara, ei au crescut în aceste bănci. Au contribuit la prosperarea țării.”, au declarat aceștia în cadrul unei conferințe de presă.

Un alt participant la conferință susține că din noiembrie angajații băncilor sunt într-un stres continuu: “Este un stres, pe coridor se întâlnește lumea și se întreabă: Ce facem mai departe? Mai lucrăm? Păstrați-ne băncile noastre!” 

Aceștia au condamnat intenția autorităților de a lichida cele 3 bănci cu probleme și spun că ar fi cazul să ceară demisia lui Chiril Gaburici. “Să înceteze orice tentativă de speculații de lichidare a băncilor. În caz contrar ne vom apăra, așa cum ne permite legea.”

Dacă statul va lichida cele 3 bănci va trebui să cheltuie în jur de 22 de miliarde de lei, mai spune Federația sindicatelor SIBA.

sursa: PROTV.MD

You may also like

Comments are closed.

By