Semne bune ancheta are. Semne bune de cumva: FBI în vizită la CNA

a

Adjunctul ataşatului FBI la Bucureşti Jason Richards şi Samuel Mikhelson, ofiţer politic în cadrul Ambasadei SUA la Chişinău, au întreprins o vizită de lucru la Centrul Naţional Anticorupţie, unde s-a întâlnit cu directorul CNA Viorel Chetraru.

Scopul întrevederii a fost identificarea posibilităţilor de acordare a asistenţei tehnice şi consultative în investigarea unor infracţiuni cu caracter transfrontalier. Oficialii au avut un dialog consistent cu şeful CNA, urmând ca, în viitorul apropiat, colaborarea să avanseze la modul practic.

În ultima perioadă tot mai mulţi oficiali străini merg în vizită la organele de anchetă ale Republicii Moldova şi discută cu şefii acestora. Serviciile de presă difuzând comunicate vagi că se discută investigaţiile fraudele din sistemul bancar. Oficialii străini însă sunt interesaţi de cum a fost posibil din cea mai săracă ţară din Europa să fie furat 1 miliard USD de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank. Lucru confirmat anterior şi de şeful Delegaţiei UE la Chişinău Pirka Tapiola, care s-a arătat consternat de jaful din sistemul bancar moldovenesc.

Acum trei zile ambasadorii mai multor state europene au mers în vizită la CNA unde s-au întâlnit cu şeful instituţiei, Viorel Chetraru. Oficialii UE s-au arătat interesaţi de evoluţiile pe marginea cazurilor investigate de CNA, exprimându-şi speranţa că acestea vor fi cercetate într-o manieră obiectivă şi profesionistă. Ambasadorii şi-au arătat disponibilitatea de a oferi asistenţă consultativă şi sprijin în unele investigaţii ale CNA, menţionând că monitorizează îndeaproape activitatea Centrului anticorupţie şi sunt în aşteptarea unor soluţii pe marginea mai multor cazuri de interes public.

You may also like

Comments are closed.

By