Scandal de proporții în MAI! Oleg Balan nu dă doi bani pe indicațiile premierului Gaburici!

MAI

Potrivit portalului deschide.md, Serviciul Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al Ministerului de Interne a descins în această dimineață în biroul viceministrului Ion Țurcan, unde a desfășurat percheziții. Acțiunea în cauză, scrie deschide.md, făcând trimitere la surse din cadrul MAI, a fost cauzată de un conflict dintre Țurcan și ministrul de interne BALAN. Ultimul i-ar fi cerut viceministrului să nu mai execute ordinele venite de la prim-ministrul Gaburici, pe care nu-l consideră o autoritate:

„Potrivit surselor noastre, însă, percheziția în biroul lui Ion Țurcan au fost ordonate de ministrul Oleg Balan după ce ieri viceministrul a revenit de la ședința Guvernului și a dispus să fie executate dispozițiile premierului Chiril Gaburici cu privire la verificarea numerelor de înmatriculare a mașinii cu care circulă șeful interimar al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, și organizarea unui concurs public pentru numirea unui șef plenipotențiar la Inspectorat, în maximum o lună.

Sursele noastre susțin că Țurcan i-a raportat despre aceasta lui Balan, care se afla într-o deplasare în străinătate. Cel din urmă i-ar ordonat, însă, să abandoneze aceste acțiuni, pentru premierul Gaburici nu este pentru el o autoritate căreia să i se supună.”

get_img
foto: deschide.md

 

You may also like

Comments are closed.

By