12 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Salariile FABULOASE ale şefilor de le CNPF, SFÂRTECATE de Parlament

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Membrii Consiliului de Administraţiei de la CNPF vor avea salarii mai mici în anul 2015 ca urmare a deciziei Parlamentului, care a votat astăzi bugetul instituţiei.

Astfel, salariile membrilor CA a fost redus cu 30%, ceea ce înseamnă că preşedintele CNPF va ridica un salariu de 35 mii de lei, iar membrii consiliului vor încasa 26 mii de lei lunar.

Ştefan Creangă, preşedintele Comisiei pentru Buget şi Finanţe a declarat că reducerile de salarii au fost convenite cu cei de la CNPF, care au acceptat modificările. „Salariile celorlalţi angajaţi vor rămâne neschimbate”.

Comisia a rămas fără preşedinte ca urmare a plecării lui Artur Gherman, care a fost demis de Parlament fiind acuzat că instituţia pe care o conduce nu a intervenit la timp pentru prevenirea jafului de la BEM, Banca Socială şi UNibank.

Comisia Naţională a Pieţei Financiare este autoritate publică autonomă, responsabilă faţă de Parlament, care autorizează şi reglementează activitatea participanţilor pe piaţa financiară nebancară, precum şi supraveghează respectarea legislaţiei de către ei. Obiectivele de bază ale Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare sunt: consolidarea stabilităţii, asigurarea transparenţei, siguranţei şi eficienţei sectorului financiar, prin adoptarea şi menţinerea unui cadru regulatoriu şi de supraveghere a participanţilor pieţei financiare adecvat pentru reducerea riscurilor sistemice, precum şi pentru prevenirea practicilor neloiale, abuzive şi frauduloase în sectorul financiar, în scopul protejării intereselor clienţilor şi investitorilor.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img