Rusia reacţionează la acţiunile Chişinăului de expulzare a militarilor ruşi: Suntem ÎNGRIJORAŢI că pacificatorii nu pot ajunge în Transnistria

a

Moscova se declară îngrijorată de forţele pacificatoare din Transnistria ca urmare a acţiunilor Chişinăului de a refuza accesul în ţară a militarilor ruşi, se spune în mesajul Ministerului de Externe de la Moscova.

În acelaşi timp, Externele de la Moscova susţin că s-a discutat cu Ambasadorul Moldovei la Moscova, Eduard Melnic căruia i s-a spus că e este inadmisibilă practica autorităţilor moldoveneşti de interzicere fără nicio explocaţie cetăţenilor ruşi în Republica Moldova mai multor categorii de cetăţeni ai Rusiei.

„Rusia a declarat ferm că este îngrijorată de refuzul autorităţilor moldoveneşti de a permite accesul militarilor ruşi care fac parte din contingentul de menţinere a păcii în regiunea Transnistreană, iar acest lucru îngreunează misiunea de menţinere a păcii pe Nistru”, se mai spune în mesajul Ministerului de Externe de la Moscova.

Asemenea acţiuni nu corespund nivelului relaţiilor dintre două ţări în condiţiile în care Republica Moldova declară că vrea relaţii constructive cu Federaţia Rusă.

You may also like

Comments are closed.

By