Premierul Gaburici nu a înțeles nimic din protestul de azi! A invitat protestatarii la Guvern, în loc să-l cheme pe Filat

gaburici

Ciril Caburici a mai demonstrat odată că e capabil doar să calce prin străchini. Noua lui gafă este legată de protestele care au avut loc astăzi, în cadrul cărora oamenii au cerut explicații vizavi de banii furați de la BEM.

Iată că repetentul din fruntea Guvernului ori nu a înțeles nimic din ceea ce au cerut oamenii care au petrecut ziua de duminică în Piața Marii Adunări Naționale, fie pur și simplu a mimat o “acțiune de conciliere”, invitând reprezentanții Platformei Civice Dreptate și Adevăr „Da” la masa de dialog, pentru a-i fi prezentate încă o dată revendicările formulate în cadrul protestului.

Prin invitația lansată reprezentanților Platformei, geniii care îl consiliază pe studentul buclucaș au vrut probabil să demonstreze lumii că acest Ciril este un prim ministru căruia îi pasă de oameni și care se implică. Doar că le-a ieșit exact inversul – au demonstrat cât de neghiob este. Or, oamenii au cerut acțiuni concrete nu ceaiuri și mese rotunde la Guvernul în care Ciril a fost cocoțat de către cel pe care mulțimea îl dorește linșat.

Revendicările oamenilor țineau de Banca de Economii, bani care au fost furați și care au condus la destabilizarea sistemului bancar, oamenii au cerut publicarea raportului Kroll, oamenii vor capul celor care se fac vinoveți de toată această situație.

În mod normal, în loc să le propună ceaiuri protestatarilor, Chiril Gaburici (împins în fotoliul de premier de liderul PLDM), ar trebui să-l cheme în fața mulțimii chiar pe binefăcătorul său Vlad Filat, cel care a pus pe brânci sistemul bancar ca să dea explicații și să spună unde sunt banii furați de la BEM.

Ca să înțelegem mai bine cât de prost a fost gestionată situația cu protestatarii de către Ciril și echipa de peledemiști din spatele său, trebuie să revenim la comunicatul de presă al Guvernului prin care a invitat protestatarii la guvern. Anunțul a fost făcut duminică seara după o ședință convocată de urgență la Guvern și la care au participat miniștri, conducători ai instituțiilor de drept, fiind discutate „posibile provocări și riscuri de destabilizare a situației în țară”. Iată că în cadrul acestei întruniri, premierul Ciril a făcut apel la calm şi a subliniat necesitatea menținerii stabilității în țară și respectării intereselor cetățenilor.

Cât de idiot trebuie să fii ca să încerci să menții stabilitatea în rândul protestatarilor invitându-i la dialoguri în cadrul cărora ai de gând să-i duci mai departe de nas? Oare ca și Vlad Filat, Ciril crede că toți oamenii sunt proști și nu înțeleg nimic ? Oare nu e clar că de data asta nu mai merge, iar aceste chemări la calm nu mai țin și nu fac decât s toarne gaz pe foc și să înfurie și mai mult mulțimea, care cere pe bună dreptate să i se ofere răspunsuri și acțiuni concrete ? Oare nu e clar că mulțimea vrea ca acei care ne-au furat țara să răspundă ? Ce vrea să le spună protestatarilor în birou acest Caburici ? Că s-a luat act de revendicări ? Că nu va încerca să-și protejeze șeful?

Protestatarii vor acțiuni concrete. Protestatarii vor ca hoții să stea la pușcărie. Protestatarii nu vor un prim-ministru păpușă care să-i calmeze la comanda celui pe care-l vor închis.

E grav atunci când guvernul e condus de un prost. Și mai grav e atunci când e condus de cineva care o face pe prostul, încercând să-i protejeze pe acei care își bat joc zi de zi de noi, cetățenii acestei țări.

You may also like

Comments are closed.

By